Με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης θα συναντηθεί αύριο ο Ν. Δένδιας

Συνλάντηση Δένδια Σάλεχ- Λιβύη
Πηγή: Eurokinissi

Με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα προσκεκλημένος του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή 2 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης, οι επερχόμενες εκλογές στην Λιβύη, καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Θυμίζουμε ότι στο φόντο ισχυρών ανταγωνισμών μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και μονοπωλίων να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντά τους στο λιβυκό έδαφος, πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και τον ΟΗΕ η δεύτερη Διεθνής Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο.

Στη Διάσκεψη , που δεν έλαβε μέρος η Ελλάδα, συμμετείχαν υπουργοί Εξωτερικών και αξιωματούχοι από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Τουρκία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τυνησία, η Αλγερία, ανώτεροι αξιωματούχοι από τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Αφρικανική Ενωση.

Η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης θα είναι η δεύτερη φέτος, μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αλ Κούμπα της Λιβύης τον περασμένο Απρίλιο.

Δείτε ακόμα...