Μεγάλα πανεργατικά συλλαλητήρια αύριο σε όλη τη χώρα

Σε πανεργατικά συλλαλητήρια, που ξεκινούν από αύριο στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, ενώνουν τη φωνή τους περισσότερες από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις, διαδηλώνοντας ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδικώντας σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, σε συσκέψεις που οργανώθηκαν σε μια σειρά περιοχές από τις αρχές Οκτώβρη και στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, συντονίζοντας τον αγωνιστικό τους βηματισμό και θέτοντας στο επίκεντρο τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, προστασία της συνδικαλιστικής δράσης. Μέτωπα πάλης που συγκρούονται με τον πυρήνα των αντεργατικών μέτρων όλων των κυβερνήσεων, και ειδικά με τον πρόσφατο νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη.

Σε φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα μαζί με τα εργατικά σωματεία προχωρούν αύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.

Με πανελλαδική απεργία αύριο Πέμπτη η Ομοσπονδία Οικοδόμων διεκδικεί την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και βελτίωση των όρων δουλειάς.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έχει οριστεί στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι οικοδόμοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...