Μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση: Μήνυμα διεκδίκησης και ελπίδας, αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Απ΄την απεργιακή συγκέντρωση της 9ης Νοέμβρη

Μια μεγαλειώδης συγκέντρωση – η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών – πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας. Όταν η κεφαλή της πορείας είχε φτάσει σχεδόν στο Σύνταγμα,  από την Ομόνοια δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα οι διαδηλωτές.

Οι χώροι δουλειάς νέκρωσαν και οι εργαζόμενοι απεργούν και διαδηλώνουν. Μαζί τους αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες, συνταξιούχοι, οικογένειες με μικρά παιδιά… Πίσω από τα πανό των Συνδικάτων, των Συλλόγων και των μαζικών φορέων διατρανώνουν: Φτάνει πια. Καμία αναμονή. Ξεσηκωμός. Να μην πληρώσει ξανά ο λαός.

Μαζικά, δυναμικά και συντεταγμένα απαιτούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό.

Μετατρέπουν την αγανάκτησή και την οργή τους για όσα βιώνουν, σε δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας, σε αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους «σωτήρες» που υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά τους.

Η σημερινή απεργία και η μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την κλιμάκωση του αγώνα, που θα έχει συνέχεια, με νέες σκληρές αναμετρήσεις με την εργοδοσία και το πολιτική της προσωπικό. 

Είναι η αφετηρία για να δυναμώσει από την επόμενη κιόλας μέρα η πάλη για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, μέτρα προστασίας από την ενεργειακή φτώχεια, μειώσεις στα τιμολόγια της Ενέργειας και των ειδών πρώτης ανάγκης.

Δεν θα πληρώσει πάλι ο λαός τα σπασμένα για να διατηρούνται και να αυγαταίνουν τα κέρδη της εργοδοσίας, ούτε τα αποτελέσματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της ελληνικής εμπλοκής.

Στις σημερινές συγκεντρώσεις συμμετείχαν, επίσης, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα(ΚΕΘΑ), η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών(ΚΑΠΑ), και η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Πυροσβεστών(ΕΑΚΠ).

Όλοι στους δρόμους για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, σημειώνει η ΚΕΘΑ:

  • Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιανδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Να επιστρέψει η διμοιρία αντιαρματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το ΝΑΤΟικό “σχηματισμό μάχης” στη Βουλγαρία, κόντρα στη Ρωσία.
  • Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
  • Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.
  • Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για τον ίδιο το λαό και τα παιδιά του.

Απ’ την πλευρά τους οι Πυροσβέστες διεκδικούν:

  • Να ενταχθεί όλο το προσωπικό του Π.Σ. στα Βαρέα – Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα Επαγγέλματα και να παρθούν μέσα προστασίας για τις εγγενείς δραστηριότητες του Π.Σ. Αυτές τις μέρες οι συνάδελφοί μας στην μεγάλη πυρκαγιά στο Παπίκιο όρος διαμαρτύρονται για κρούσματα υποθερμίας και γαστρεντερίτιδας που αντιμετωπίζουν λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης σε αντίσκοινα!
  • Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στο βασικό μισθό ανάλογες με το ύψος των αναγκών μας.
  • Να καταργηθεί κάθε αντεργατική διάταξη που προωθεί ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, εξαντλητικά ωράρια με τη δικαιολογία των ολοένα και πιο συχνών εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων 5ετών, εποχικών και των Ε.ΜΟ.Δ.Ε..
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...