Μεγάλες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που συνεργάζεται με το Ισραήλ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου
Φώτο Αρχείου, Διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου / Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζεται το έγκλημα του κράτους του Ισραήλ εναντίον του Παλεστινιακού λαού για έβδομη μέρα, με ασταμάτητους βομβαρδισμούς. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 149 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους 41 παιδιά.

Χθες μάλιστα βομβάρδισε μία πολυκατοικία στην πόλη της Γάζας όπου είχαν τα γραφεία τους διεθνή μέσα ενημέρωσης, κυρίως το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα και το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Η ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δεν είναι αθώες. Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες με την εφαρμογή της επικίνδυνης πολιτικής «αναβάθμισης» της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συνεργασίας είναι η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ προβλέπει τη δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος στην Καλαμάτα αλλά και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, όπως η «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021».

Αυτή η πολιτική δίνει άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του απέναντι στην επικίνδυνη πολιτική του Ισραήλ για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και για τη συνέχιση της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015.

Ο μόνος τρόπος να τερματιστεί η πολυετής σύγκρουση στην περιοχή είναι η απόσυρση του στρατού κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη, η διάλυσης των εποικισμών και η δημιουργία βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με την πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δείτε ακόμα...