Μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα! – «Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο»

Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα. Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο» χιλιάδες εργαζόμενοι έδωσαν απάντηση στο εργασιακό νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβέρνησης.

Θεσσαλονίκη

Μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη, που έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Θανάση Κουτσουρά, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, που μεταξύ άλλων χαρακτήρισε σπουδαία νίκη το γεγονός «πως με τη δική μας δράση δεν μάσησαν οι εργαζόμενοι από το περιτύλιγμα που έβαλε η κυβέρνηση στην ταφόπλακα των δικαιωμάτων μας. Όλο και περισσότεροι πλέον ξέρουν πως αυτό που ο Χατζηδάκης ονομάζει ελευθερία στον εργάσιμο χρόνο, είναι σκλαβιά 24ώρες το 24ωρο για τον εργαζόμενο. Η 4ωρη εργασία είναι 10ώρα για βδομάδες χωρίς ξεκούραση.»

Πάτρα

Με μια μεγάλη και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση, χιλιάδες απεργοί, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Σωματεία και Συνδικάτα, φορείς της Πάτρας απάντησαν στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Από τα ξημερώματα στους χώρους δουλειάς οι απεργοί έδωσαν τον τόνο περιφρουρώντας την απεργία, ενώ με προσυγκεντρώσεις έφτασαν στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας τα σωματεία του δήμου και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Ηράκλειο

Από νωρίς το πρωί τα σωματεία έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς και στο Ηράκλειο. Ξεχωριστή μαζική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε έξω από το κατάστημα του Jumbo ενάντια στις 3 εκδικητικές απολύσεις!

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν δεκάδες μαζικοί φορείς και συνδικαλιστές, εργαζόμενοι από μεγάλους χώρους δουλειάς. Ξεχώρισαν απεργοί εργαζόμενοι από τα μεγάλα εργοτάξια, τα ξενοδοχεία, τα Σούπερ Μάρκετ, μεγάλα εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις τροφίμων, εργαζόμενοι από τα δύο νοσοκομεία, εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ.

Βόλος

Με τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων απάντησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Βόλου στην κυβέρνηση και στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ. Τα σωματεία και οι φορείς που οργάνωσαν το συλλαλητήριο ήταν το Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων, το Σωματείο Καθαριστριών/ών, το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών, το Συνδικάτο ΟΤΑ, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιοδοτικές Οργανώσεις, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου.

Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία 23ης Μαρτίου και αμέσως μετά ακολούθησε μαζική, μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους διαδηλωτές να βροντοφωνάζουν «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο» και καλώντας σε κλιμάκωση της πάλης τώρα για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Λάρυμνα

Μήνυμα αντίστασης και συνέχισης του αγώνα έστειλαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με την απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσαν στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, κόντρα στην υπονόμευση και την προσπάθεια διάσπασης που επιχειρεί η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της. Έδειξαν ξεκάθαρα πως παραμένουν όρθιοι, αναμετρώνται στα ίσα με την κυβέρνηση και συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Κοζάνη

Με μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία στους δρόμους της Κοζάνης, συνεχίστηκε η απεργιακή μάχη που έδωσαν από νωρίς το πρωί το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, μετά την απεργιακή περιφρούρηση στο εργοτάξιο της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Πτολεμαϊδα

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Πτολεμαΐδα, όπου την κεντρική ομιλία έκανε ο γραμματέας του ΣΕΥΠΕ Ηρακλής Ελευθεριάδης. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία. Εκεί ο πρόεδρος του ΣΕΕΕΝ, Σταύρος Μωυσιάδης κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης σε μαζική συμμετοχή στην πάλη για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Μυτιλήνη

Στην πλατεία Σαπφούς έγινε το πρωί της Πέμπτης η απεργιακή συγκέντρωση στη Μυτιλήνη .Η πορεία κατέληξε με αιφνιδιαστική έφοδο των απεργών στο λιμάνι, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η στήριξη στους απεργούς ναυτεργάτες, για να εμποδιστεί ο απόπλους του «Νήσος Σάμος» από τη Μυτιλήνη.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...