Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Βούλιαξε το Σύνταγμα από χιλιάδες απεργούς με τα πανό τους, με τα μαχητικά μπλοκ τους που απλώνονται σε όλους τους γύρω δρόμους. Γέμισαν ασφυκτικά με διαδηλωτές η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, η Όθωνος, η Γεωργίου Σταύρου, ενώ τα μπλοκ απλώθηκαν και στην Πανεπιστημίου.

Το “δεν πάει άλλο με την ακρίβεια” ακούγεται σήμερα δυνατά στο κέντρο της Αθήνας και στις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Για πολλή ώρα μπλοκ σωματείων, εργαζομένων από όλους τους κλάδους, φοιτητικών συλλόγων, συλλόγων αυτοαπασχολουμένων και γυναικών έφταναν στην απεργιακή συγκέντρωση.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας που έκαναν το βήμα και απήργησαν δίνουν δίνουν εργατική – λαϊκή απάντηση ενάντια στην ακρίβεια, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας.

Στέλνουν, μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, με την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, με μέτρα προστασίας από την ακρίβεια που καλπάζει. Τονίζουν ότι ο ανυποχώρητος αγώνας θα συνεχιστεί.

Β. Συρίγος: Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή

«Συνεχίζουμε τον ανυποχώρητο αγώνα», τόνισε στην απεργιακή συγκέντρωση, στο Σύνταγμα, ο Βάλσαμος Συρίγος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων καλώντας σε κλιμάκωση των αγώνων την Πρωτομαγιά.

Επεσήμανε ότι αυτή η Πρωτομαγιά έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί ο λαός μας δοκιμάζεται σε συνθήκες ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου και πληρώνει πανάκριβα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. «Εμείς όμως δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Είμαστε με τους λαούς, ενάντια στη φτώχεια, στον πόλεμο, στην προσφυγιά, στην εκμετάλλευση» τόνισε. 

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...