Μεγάλη διαδήλωση εργαζομένων και νεολαίας για αυξήσεις μισθών και φθηνό ρεύμα – Προς απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Με μια μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα εργαζόμενοι και νεολαία έστειλαν μήνυμα αγώνα και απεργιακής κλιμάκωσης για τις ανάγκες του λαού, δίνοντας ταυτόχρονα την πρώτη απάντηση στις εξαγγελίες-ψίχουλα του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ. Διαδήλωσαν ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει από κυβερνητικούς «σωτήρες» αλλά η ελπίδα βρίσκεται στο αγώνα του. «Η ζωή μας δεν χωράει voucher και pass. Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας. Προετοιμάζουμε μεγάλη απεργιακή απάντηση στις 9 Νοέμβρη» ήταν το μήνυμα

Συμμετείχαν εργατικά σωματεία, ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων, σύλλογοι και ομάδες γυναικών, άλλοι μαζικοί φορείς συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στο υπουργείο Οικονομικών. Μαζί τους ενώθηκαν τα μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων που έφτασαν με στο Σύνταγμα με πορεία από τα Προπύλαια, διατρανώνοντας: «Φοιτητές – εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά».

Απαίτησαν απαίτησαν φθηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα. 

Κόντρα στις κυβερνήσεις και τους νόμους που έχουν μετατρέψει τους μισθούς και τις συντάξεις σε …pass που δεν φτάνουν ούτε για να βγει μισός μήνας, απαίτησαν Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.

Πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών

Η μεγάλη διαδήλωση έδωσε απάντηση και στις κυβερνητικές προκλήσεις όπως αποτυπώθηκαν στις ανεκδιήγητες δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, σύμφωνα με τον οποίο «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο κατέληξε η πορεία, οι διαδηλωτές άφησαν την παραπάνω διαβεβαίωση στην είσοδο του κτηρίου, μαζί με ένα σύνθημα ειδικά αφιερωμένο στο κυβερνητικό στέλεχος: «Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη».

Νωρίτερα από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία να πάρουν μέρος στην σύσκεψη στις 5 Οκτωβρίου στο γήπεδο Σπόρτιγκ, με θέμα την οργάνωση της απεργίας στις 9 Νοέμβρη. «Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας. Για τα δικαιώματά μας. Για να μην πληρώσουμε τα σπασμένα για μια ακόμη φορά. Τώρα όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μάς έχει όλους ανάγκη.

Στη συγκέντρωση χαιρετίσαν ο Γιώργος Σκιαδιώτης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Χρύσα Λεμπέση – Πάκου, πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ, ο Βασίλης Βατίστας, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Εκπαιδευτικών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Ν. Πλουμπίδης», ο Βασίλης Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και ο Χρήστος Μουλός, αντιπρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας.


Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...