Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη – Εκκενώνονται οικισμοί και η Αρχαία Ολυμπία – Εγκλωβισμένοι στο Πελόπιο

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Εντολές για εκκένωση οικισμών έχουν δώσει Πυροσβεστική και αρχές στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι.

Λίγο πριν τις έξι το απόγευμα δόθηκε εντολή για την εκκένωση της Αρχαίας Ολυμπίας από κατοίκους και τουρίστες. 

Εγκλωβισμένοι βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάτοικοι του Πελοπίου σε στάβλο της περιοχής. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο ΑΜΕΑ μαζί με τον γιο του και πως βρέθηκαν στο στάβλο προκειμένου να προφυλαχθούν από τις φλόγες που ήδη καίνε τα πρώτα σπίτια του χωριού.  

Λίγο νωρίτερα, με μήνυμα του 112, δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμών Πλάτανος, Κοσκίνια, Μάγειρας, Κλαδέος προτρέποντας τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Πύργο μέσω της Εθνικής Οδού της Τρίπολης ενώ αντίστοιχα οι κάτοικοι του Καυκανιά και του οικισμού Χελιδόνι καλούνται να κατευθυνθούν προς Πελόπιο. 

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Η πυρκαγιά που είναι μεγάλη και μαίνεται ανεξέλεγκτη, εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Καυκανιές και λίγο αργότερα εκδηλώθηκαν άλλες τρεις εστίες στην ευρύτερη περιοχή. 

Αρχικά δόθηκε εντολή για την προληπτική εκκένωση της Κοινότητας Πουρνάρι, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, και της Κοινότητας Ηράκλειας, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή, μία δεύτερη φωτιά στην Ηλεία, εκτός αυτής που εκδηλώθηκε νωρίτερα  του ίδιου δήμου.

Λίγη ώρα, αργότερα, η πυροσβεστική και οι αρχές έδωσαν εντολή για την προληπτική εκκένωση τριών ακόμη κοινοτήτων. Πρόκειται για τις κοινότητες Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Σώματος, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Στο έργο των δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και γκρέιντερ της Τοπικής Διοίκησης. 

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τριπόλεως – Πύργου από 124 χλμ έως το 130 χλιμ.

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Πρόκειται για την τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή από το πρωί.

Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν και πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πάτρα. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...