«Μεγάλη υποκρισία τα κυβερνητικά μέτρα»

Είναι μεγάλη υποκρισία αυτά που είπε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί καθώς βλέπουν ότι η οικονομία έχει αντοχές για τους λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και όταν πρόκειται να μιλήσει για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τότε η οικονομία δεν έχει αντοχές, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την Πτολεμαΐδα σε δήλωσή του για τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια.

Σημείωσε ότι χρειάζεται άμεση κατάργηση του ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, προστασία του εισοδήματος με αυξήσεις μισθών εδώ και τώρα. Επίσης χαρακτήρισε την απολιγνιτοποίηση εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

Συγκεκριμένα ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε:

Μεγάλη υποκρισία τα κυβερνητικά μέτρα

«Αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις αντοχές της οικονομίας είναι μεγάλη υποκρισία, από την άποψη ότι η κυβέρνηση βλέπει η οικονομία μας να έχει αντοχές για τους λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ όταν πρόκειται να μιλήσει για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα, η οικονομία δεν έχει αντοχές. Είναι μεγάλη υποκρισία.

Εδώ και τώρα χρειάζονται άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, όλου του λαού. Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται άμεσα κατάργηση του ΦΠΑ, των Ειδικών Φόρων σε καύσιμα και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Χρειάζεται προστασία του εισοδήματος, με αυξήσεις μισθών εδώ και τώρα. Και μια σειρά άλλα τέτοια μέτρα όπως στον τομέα της Ενέργειας, όπου χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν όλες οι μορφές της Ενέργειας».

Η απολιγνιτοποίηση είναι εγκληματική πολιτική

«Βλέπουμε τι συμβαίνει με την οικονομική κρίση, βλέπουμε τι συμβαίνει με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η απολιγνιτοποίηση είναι εγκληματική πολιτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Ο λιγνίτης χρειάζεται, δεν υπάρχει πρόβλημα προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεν θα ζήσει μόνο ο λαός, οι εργαζόμενοι της Πτολεμαΐδας, της Εορδαίας, του Νομού Κοζάνης, αλλά όλος ο ελληνικός λαός ο οποίος χρειάζεται φθηνό ρεύμα και ο λιγνίτης μπορεί να συμβάλλει σ’ αυτό. Πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία αυτό που λέγεται για την ακρίβεια του λιγνίτη. Ο λιγνίτης έγινε ακριβός όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις συμφώνησαν με την ΕΕ για το χρηματιστήριο των ρύπων, για το εμπόριο των ρύπων που ακρίβυναν τον λιγνίτη.

Κι ήρθε τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος -η απαράδεκτη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο εξελισσόμενος πόλεμος με τους ανταγωνισμούς Ρωσίας, ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ- να φέρει στην επιφάνεια την εκτίναξη του φυσικού αερίου και ξανά ο λιγνίτης να είναι φθηνότερος από το φυσικό αέριο, πράγμα που δείχνει πως όλοι ξέχασαν ξαφνικά την προστασία του περιβάλλοντος και όλα αυτά που λέγανε πριν. Άρα, χρειάζεται και ο λιγνίτης, χρειάζεται και η γεωθερμία, χρειάζονται και οι υδρογονάνθρακες -η έρευνα και ανάπτυξη τους- χρειάζονται και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας -είτε ανεμογεννήτριες είτε φωτοβολταϊκά. Όλα αυτά σε συνδυασμό, και για να υπάρχει δουλειά στους εργαζόμενους, να μην υπάρχει ανεργία, να μην απολύονται. Και για να υπάρχει φθηνό ρεύμα, φθηνή Ενέργεια, φθηνά καύσιμα για όλο τον ελληνικό λαό. Και να υπάρχει επάρκεια, να μην έχουμε δηλαδή ενεργειακή φτώχεια, να μην έχουμε ενεργειακή εξάρτηση, να μην έχουμε εκμετάλλευση και οδυνηρή αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...