Μεγαλοστομίες για «Ηχηρή παρέμβαση Μενέντεζ» στα ελληνοτουρκικά

Ρόμπερτ Μενέντεζ/ Πηγή: Eurokinissi

«Ηχηρή παρέμβαση Μενέντεζ», «χαστούκι Μενέντεζ στην Τουρκία» και οι υπόλοιπες γνωστές μεγαλοστομίες συνόδεψαν για μια ακόμα φορά την παρέμβαση του Αμερικανού γερουσιαστή ενάντια στο ενδεχόμενο προμήθειας κι άλλων ρωσικών S-400 από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Κάπου στα «ψιλά» περνούσαν βέβαια τα καλέσματά του «η Τουρκία να αλλάξει πορεία και να ανταποκριθεί στις ευθύνες της έναντι της αμυντικής συμμαχίας, όντας ο εποικοδομητικός εταίρος στην περιοχή που όλοι ελπίζουμε ότι μπορεί να είναι».

«Ελπίδες» που συμμερίζονται και με το παραπάνω η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Αλλά τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ενίσχυση της ΝΑΤΟικής συνοχής για αποφασιστική αντιπαράθεση με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Αυτό προϋποθέτει όμως ανταλλάγματα και προς τη μεριά της τουρκικής αστικής τάξης, μέρος των οποίων βρίσκονται πάνω στο τραπέζι των ιμπεριαλιστικών παζαριών και περιγράφονται στις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο.

Γι’ αυτό η ενίσχυση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, η διασφάλιση της «ΝΑΤΟικής συνοχής» και η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, πόσο μάλλον της ειρήνης και της ασφάλειας για τους λαούς, δεν «κολλάνε» με τίποτα.

Αυτά μπορεί να τα διασφαλίσει μόνο η «ηχηρή παρέμβαση» του λαού, ενάντια στην πολιτική της εμπλοκής και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Δείτε ακόμα...