Μεντβέντεφ: Η Δύση βγάζει κέρδη από τον πόλεμο, δεν χρειάζεται ειρήνη

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Φώτο Αρχείου / Ο Ρώσος αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη η Δύση αλλά για τα κέρδη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτίμησε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Οι εικασίες τους ότι είναι ώριμη η ώρα να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες δείχνουν απλώς πόσο πονηροί είναι. Δεν το θέλουν καθόλου αυτό. Θέλουν να διατηρήσουν την στρατιωτική δραστηριότητα για να βγάλουν χρήματα για τους προϋπολογισμούς τους», δήλωσε ο Ντ. Μεντβέντεφ

Ανέφερε πως στο πλαίσιο των απωλειών, η Δύση επαναλαμβάνει περιοδικά «τις εικασίες ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρούμε κάποιους συμβιβασμούς» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας, ενώ το άλλο μέρος είναι το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ, καθώς και το ευρωπαϊκό επίσης, βγάζουν χρήματα από αυτό. Και αυτός είναι ένας τρόπος για να κάνουν κέρδη-μαμούθ προμηθεύοντας τον εξοπλισμό τους στην Ουκρανία. Κερδίζουν χρήματα σε αυτόν τον πόλεμο».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...