Μεντβέντεφ: Η Ρωσία έχει περισσότερα όπλα στο οπλοστάσιό της για χρήση στην Ουκρανία

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Φώτο Αρχείου / Ο Ρώσος αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα Σάββατο ότι η Ρωσία οικοδομεί μια ισότιμη παγκόσμια τάξη για το μέλλον και πολεμά μόνη της ενάντια στη Δύση, προστατεύοντας τους πολίτες της και επιστρέφοντας στα εδάφη της.

“Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Ρωσία είναι αυτή που προστατεύει τους πολίτες της. Και ότι αυτή η χώρα είναι που επέστρεψε και έχει ήδη επαναπροσδιορίσει τα ρωσικά εδάφη, όχι το αντίστροφο. Και θα συνεχίσει να επιστρέφει στα εδάφη της” έγραψε στο λογαριασμό του στο Telegram.

«Είναι η Ρωσία, και όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Μεγάλη Βρετανία ή το ζοφερό Κίεβο, που χτίζουν μια μελλοντική παγκόσμια τάξη και θα οικοδομηθεί μια τέτοια ισότιμη παγκόσμια τάξη», πρόσθεσε. «Η Ρωσία πολεμά μόνη της εναντίον του ΝΑΤΟ και της Δύσης, επομένως το να κάνουμε παραλληλισμούς με το παρελθόν είναι είτε λανθασμένο είτε καθοδηγούμενο», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Ρωσία κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να σώσει τις ζωές των πολιτών της κατά την εκτέλεση μαχών. Σχολιάζοντας τα όπλα που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, είπε: «Για λόγους που είναι προφανείς σε όλους τους λογικούς ανθρώπους, η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη ολόκληρο το οπλοστάσιο της. Ούτε έχει πλήξει όλους τους πιθανούς εχθρικούς στόχους.  Όλα στον χρόνο τους.”

Ο Μεντβέντεφ κατέληξε λέγοντας ότι μόνο η ενότητα, η καθημερινή σκληρή δουλειά και το υψηλό ηθικό θα βοηθούσαν τη χώρα να κερδίσει.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...