Μεντβέντεφ: Το Κογκρέσο θα αναστείλει την «ανεπιφύλακτη υποστήριξη» της Ουκρανίας

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τη Μόσχα, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα αναστείλει κάποια στιγμή την τεράστια υποστήριξή του στο Κίεβο καθώς «η Αμερική εγκατέλειπε πάντα τους φίλους της».

«Το συναίσθημα μεταξύ των απλών Αμερικανών θα αρχίσει να στρέφεται σταθερά προς την πραγματικότητα», είπε στο Telegram. «Αυτό το αποτέλεσμα θα αυξηθεί έως ότου το Κογκρέσο αναστείλει την ανεπιφύλακτη υποστήριξη του εθνικιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία».

«Η Αμερική πάντα εγκατέλειπε τους φίλους της», συνέχισε ο Μεντβέντεφ. «Αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά, αργά ή γρήγορα».

Επεσήμανε ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης της Ουκρανίας, γίνεται τοξικό στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, οι βουλευτές απαιτούν σαρωτικούς ελέγχους για το πού πήγαν τα τεράστια κονδύλια και πού θα πάνε τα νέα δεκάδες δισεκατομμύρια, τα οποία έχει ζητήσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, «που εύστοχα αποκαλείται αντιπρόεδρος της Ουκρανίας από το Καπιτώλιο».

“Ήταν αναπόφευκτο, αυτοί είναι οι νόμοι της πολιτικής. Οι Ρεπουμπλικάνοι, έχοντας γίνει ισχυρότεροι μετά τις εκλογές, προκαλούν προβλήματα στους Δημοκρατικούς. Οι Δημοκρατικοί αντεπιτίθενται. Δεν χρειάζονται ψευδαισθήσεις: Πολλά χρήματα για τη στρατιωτική ενίσχυση των Ουκρανών. Αυτό είναι μέρος της ρωσοφοβικής συναίνεσης στις αμερικανικές πολιτικές ελίτ», είπε ο Μεντβέντεφ. Αλλά τόνισε ότι αυτό θα είναι όλο και πιο δύσκολο να γίνει.

Οι απλοί Αμερικανοί «εξαπατήθηκαν ξανά καθώς τεράστια χρήματα διοχετεύθηκαν από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ προς έναν άγνωστο προορισμό σε μια περίοδο κρίσης και ανόδου των τιμών για τα πάντα. Για το συμφέρον της αμυντικής βιομηχανίας. Προς το συμφέρον της οικογενειακής ματαιοδοξίας του Μπάιντεν που έχει πληγωθεί στην Ουκρανία. Προς το συμφέρον των απλών απατεώνων στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο που βγάζουν χρήματα από τα προβλήματα κάποιου άλλου», είπε.

Ο Μεντβέντεφ σημείωσε ότι το Κίεβο, συνειδητοποιώντας ότι η ροή της βοήθειας μπορεί σύντομα να στερέψει, «έχασε τα απομεινάρια της πραγματικότητας» και «με φρενίτιδα ζητά όλο και περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία» και όλο και περισσότερα δυτικά χρήματα για πόλεμο.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...