Μέρα Δράσης για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ

Πολύμορφες παρεμβάσεις σήμερα σε όλο το Λεκανοπέδιο για την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής), ΟμοσπονδίεςΣωματεία και φορείς, σε συνεργασία με σωματεία του κλάδου, προχωρούν σε μέρα δράσης για τις αστικές συγκοινωνίες, μπροστά στην απεργία στις 26 Νοέμβρη, απαιτώντας συχνά και ασφαλή δρομολόγια για το λαό. 

Ο συνωστισμός των εργαζομένων και του λαού μέσα στα οχήματα, στις αποβάθρες, στις στάσεις των αστικών συγκοινωνιών είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, ακόμα και μέσα στο lockdown, μετατρέποντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε υγειονομική βόμβα. Η κυβέρνηση, σχεδόν 9 μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα, όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο για την πραγματική αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, αλλά ξεδιπλώνει ένα ακόμα ρεσιτάλ εμπαιγμού του λαού: Τη μια κάνει το μαύρο άσπρο λέγοντας ότι συνωστισμός υπάρχει μόνο στο 5% των δρομολογίων και την άλλη ότι… «δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία» και ότι ο απαράδεκτος συνωστισμός σε αυτά δεν είναι από τις βασικές αιτίες μετάδοσης του ιού…

Στο πλαίσιο της σημερινής μέρας δράσης, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, θα πραγματοποιήσουν πολύμορφες παρεμβάσεις, με παραστάσεις διαμαρτυρίας και εξορμήσεις σε σταθμούς μετρό, ΗΣΑΠ και λεωφορείων.

Επίσης, δεκάδες σωματεία σχεδιάζουν πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων σε πολλούς χώρους δουλειάς.

Εξορμήσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προγραμματίζουν σωματεία και στη Θεσσαλονίκη.

Πρωί και απόγευμα θα γίνουν εξορμήσεις σε στάσεις: Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, Αριστοτέλους (στο πέταλο), Μητροπόλεως στο ύψος της Αριστοτέλους και στην Καμάρα. Επίσης το απόγευμα προγραμματίζονται παρεμβάσεις σε πολλές γειτονιές της πόλης.

Το πλαίσιο αιτημάτων

  • Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μεταφοράς.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες.
  • Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους ή έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία.
  • Αμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για:

— Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

— Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών.

— Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Οχι στις ΣΔΙΤ. Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.

Δείτε ακόμα...