Μέρα δράσης στους χώρους δουλείας: Κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε Καρδίτσα, Λάρισα και Δράμα

Ημέρα Δράσης Εκπαιδευτικοί στη Λάρισα
Ημέρα Δράσης – Εκπαιδευτικοί στη Λάρισα

Το alt.gr συνεχίζει το αφιέρωμα στην ημέρα δράσης στους χώρους δουλειάς που κήρυξαν συνδικάτα για σήμερα με ανταποκρίσεις από Καρδίτσα, Λάρισα και Δράμα.

Καρδίτσα

Με αφορμή τη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης στους χώρους δουλειάς, παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από το πρωί σε μια σειρά εργασιακούς χώρους στο Νομό Καρδίτσας με στόχο να φτάσει παντού το μήνυμα ««Σπάμε τη σιωπή. Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα». Ένα μήνυμα που έφτασε από την μια άκρη του νομού στην άλλη.

Τα σωματεία υγειονομικών μαζί με δεκατρία ακόμα σωματεία αλλά και φορείς της Καρδίτσας, έδωσαν μαζικό και αγωνιστικό παρόν την ίδια ώρα στην πύλη του νοσοκομείου, στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας (πρώην ΠΕΔΥ), αλλά και στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων με παρουσία υγειονομικών  και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, διεκδικώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Την ίδια ώρα αυτοαπασχολούμενοι από τον χώρο των ταξί έκαναν παρέμβαση στον ΕΦΚΑ απαιτώντας λύση στα ζητήματα ασφάλισης που αντιμετωπίζουν.

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ) έδωσαν το παρόν στην πύλη της βιομηχανίας τροφίμων «Νταβαμάντ» μοιράζοντας υλικό και συζητώντας με τους εργάτες και εργάτριες για το μήνυμα της μέρας δράσης που είναι «Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά» και καλώντας τους να τιμήσουν αγωνιστικά την εργατική πρωτομαγιά μαζί τους.

Η σημαντική συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις  που πραγματοποιήθηκαν και το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από σωματεία και μαζικούς φορείς αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Λάρισα

Πληθώρα κινητοποιήσεων, μπροστά στην Ημέρα Δράσης στους χώρους δουλειάς, πραγματοποιήθηκαν και στην Λάρισα. Συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σωματεία και διάφοροι άλλοι μαζικοί φορείς. Από νωρίς το πρωί έγιναν δεκάδες περιοδείες σε εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, γιαπιά , καφε- delivery,  ιδιωτικές κλινικές όπου μοιράζονταν η ανακοίνωση του εργατικού κέντρου για την 1η Μάη.

Πύλες του Αρμού

Πραγματοποιήθηκε 2ωρη στάση εργασίας και ακολούθησε Γενική Συνέλευση με θέμα συζήτησης τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.


Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών

Στην περιφέρεια , το σωματείο ιδιωτικών κλινικών έκανε παράσταση διαμαρτυρίας, απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές υγείας, οι οποίες είναι εν δυνάμει υγειονομικές βόμβες μετάδοσης του ιού.


Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου

Στο δημαρχείο , ο σύλλογος υπαλλήλων πραγματοποίησε συγκέντρωση με τον τόνο να δίνουν απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου -στολισμένα με πανό , στα οποία αναγραφόταν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων.


Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές

Στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης έγινε συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ζήτησαν να αποσυρθεί άμεσα.


Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Συμβολική κινητοποίηση  έγινε στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από την Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Ν. Λάρισας, στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία σωματείων και της ένωσης γυναικών.

Δράμα

Στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης στους χώρους δουλειάς,  το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν.Δράμας  πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε super market της πόλης. Κάλεσε τους εργαζομένους να διεκδικήσουν όλοι μαζί τα δικαιώματα τους.

Δείτε ακόμα...