Μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας η Πέμπτη 16 Μάρτη

Μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας είναι η Πέμπτη 16 Μάρτη και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι μαζικοί φορείς, οι φορείς της νεολαίας δίνουν τη μάχη για να αποτελέσει η κινητοποίηση νέο σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα για την προστασία της ζωής του λαού, ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κέρδους και του «κόστους – οφέλους» που έφερε την τραγωδία στα Τέμπη.

Η απεργιακή κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια των αγωνιστικών πρωτοβουλιών πρωτόγνωρης μαζικότητας που οργανώθηκαν τις προηγούμενες μέρες: Των συλλαλητηρίων που κατέκλυσαν τους δρόμους και τις πλατείες σε πολλές πόλεις τις δυο προηγούμενες Κυριακές, των καθημερινών μαθητικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων, της απεργιακής κινητοποίησης και των πολύ μαζικών συγκεντρώσεων που έγιναν την Τετάρτη 8 Μάρτη. Οι πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν τις πρώτες μέρες μετά το ατύχημα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας εκφράζουν την οργή τους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν να ξεχαστούν ή να συγκαλυφθούν οι αιτίες του, διαδηλώνουν πως οι ζωές τους δεν είναι «κόστος», λένε «ως εδώ» στην πολιτική που θυσιάζει όλες τις ανάγκες τους στον βωμό του κέρδους.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11.30 π.μ., στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και μαζικοί φορείς οργανώνουν απεργιακές συγκεντρώσεις, προχωρούν σε συσκέψεις για την προετοιμασία και την επιτυχία τους.

Απεργιακές αποφάσεις έχουν παρθεί από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς κινούνται από τις προηγούμενες μέρες σε τροχιά προετοιμασίας της απεργίας, με ανακοινώσεις, συνεδριάσεις, συσκέψεις, πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές.

Δεμένα θα μείνουν την Πέμπτη τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς οι ναυτεργάτες συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία. Με βάση την απόφαση της ΠΝΟ, η απεργία στα πλοία θα ξεκινήσει στις 00.01 την Πέμπτη και θα λήξει τα μεσάνυχτα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...