Μεσόγειος: Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αεροσκάφος P-8A των ΗΠΑ

Δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 αναχαίτισαν την Τρίτη ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος P-8A του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του 6ου στόλου των ΗΠΑ. Η νέα αναχαίτηση σε αδιευκρίνιστο μέρος της Μεσογείου προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του 6ου Στόλου.

“Για τρίτη φορά σε δύο μήνες, Ρώσοι πιλότοι πέταξαν με μη ασφαλή και μη επαγγελματικό τρόπο, αναχαιτίζοντας ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος P-8A του Ναυτικού του 6ου στόλο των ΗΠΑ, στις 26 Μαΐου 2020”, αναφέρει η δήλωση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του 6ου Στόλου, “η αναχαίτιση κρίθηκε μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική” λόγω του ότι οι Ρώσοι πιλότοι προσέγγισαν κάθε πτέρυγα του P-8A ταυτόχρονα, “περιορίζοντας την ικανότητα του P-8A για ασφαλείς ελιγμούς.”

Το περιστατικό διήρκεσε περίπου μία ώρα, αναφέρει ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε πραγματοποιηθεί, όχι πολύ καιρό τώρα, όπου ένα μαχητικό SU-35 αναχαίτισε ένα αεροσκάφος P-8A των ΗΠΑ πάνω από τη Μεσόγειο. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χαρακτήρισε και τότε την αναχαίτιση «μη ασφαλή».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...