Μεσσηνία: Συνάντηση ΚΚΕ με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Πυροσβεστική - Πυρκαγιά σε αποθήκη με πλαστικά διάφορα και υπολογιστές στο 2 Ε.Κ Αιγάλεω, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022
Φώτο Αρχείου / Πηγή: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τα προβλήματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα, αναδείχτηκαν στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 18 Μάη, στα γραφεία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Νίκο Διασάκο, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου, και τον Αργύρη Σμυρνή, Πλοίαρχο Λ.Σ. ε.α. και μέλη του ΔΣ της  Ένωσης. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με:

  • Τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό που προέκυψαν με την διεύρυνση νέων αρμοδιοτήτων που έχουν ανατεθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα με τη διάθεση πυροσβεστών στα αεροδρόμια της Fraport και στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους σε συνδυασμό αυξημένων αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης μόνιμου προσωπικού. Ελλείψεις που επηρεάζουν και την σωστή επιχειρησιακή λειτουργία των πυροσβεστικών υπηρεσιών, γιατί δεν μπορεί να επιτευχθεί η απαιτούμενη επαρκής διασπορά δυνάμεων, που απαιτείται σε κάθε τομέα ευθύνης. Για την αντιμετώπιση των ελλείψεων η Ένωση προτείνει την άμεση πρόσληψη πυροσβεστών μέσω ΑΣΕΠ το φθινόπωρο,  εξάμηνη βασική εκπαίδευση ώστε με την έναρξη της επόμενης αντιπυρικής περιόδου να καλύψουν τις ανάγκες των Υπηρεσιών.
  • Την ανάγκη επικαιροποίησης των απαρχαιωμένων οργανογραμμάτων για τις οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών και την αναβάθμισή τους με βάσει τις σημερινές πραγματικές συνθήκες και δεδομένα ( Πληθυσμός- επέκταση πόλεων- συμβάντα κ.λ.π.). Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι η κεντρική Υπηρεσία Καλαμάτας Νομού Μεσσηνίας, 1η επαρχιακή Πόλη στην Ελλάδα σε συμβάντα ανήκει στην κατηγορία Γ, με όρους και συνθήκες του περασμένου αιώνα ενώ βάσει αντικειμενικών κριτηρίων θα έπρεπε να είναι Α. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται ότι οργανικά έχει πλεονάζον προσωπικό ενώ ουσιαστικά υπολείπεται σημαντικά των αναγκών της.
  • Τις μεταθέσεις αναγκαίου προσωπικού, με την αιτιολογία του πλεονάζοντος, ακριβώς για το λόγο της μη επικαιροποίησης των οργανικών θέσεων βάσει των πραγματικών αναγκών.
  • Τις ελλείψεις οχημάτων, του γερασμένου στόλου και την ανάγκη αντικατάστασης των Δασικών οχημάτων.
  • Της μη επαρκούς στελέχωσης των Εποχικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων.
  • Τις ανεπαρκείς κτιριακές εγκαταστάσεις που δυσχεραίνουν την αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού έργου.
  • Στη συνεχόμενη εξαντλητική υπερεργασία και τις συνεχόμενες επιφυλακές χωρίς πρόσθετη αμοιβή αλλά προσμετρούμενη σε οφειλόμενα ρεπό, που δεν υπάρχει δυνατότητα να δίνονται λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Δείτε ακόμα...