Μετά την ΕΕ και η Ουάσινγκτον ανακοινώνει νέα στρατιωτική βοήθεια 350 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Tεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley

Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 350 εκατ. δολαρίων και περιλαμβάνει κυρίως πυρομαχικά για τους εκτοξευτήρες πυραύλων Himars, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ’Αντονι Μπλίνκεν. Νωρίτερα η ΕΕ είχε κάνει γνωστό ότι ενέκρινε άλλα 2 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία για την αγορά πυρομαχικών πυροβολικού.

«Η Ρωσία θα μπορούσε μόνη της να βάλει τέλος στον πόλεμό της σήμερα. Μέχρι να το κάνει αυτό, εμείς θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο καιρό χρειάζεται», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωση, την ώρα που ο Κινέζος πρόεδρος Σι ΤΖινπίνγκ πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα.

Η παράδοση της βοήθειας, που αναμένεται να περιλαμβάνει επίσης τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley, πυραύλους, σκάφη, οβίδες και αντιαρματικά όπλα, προέρχεται από πόρους που έχουν ήδη διατεθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο. «Αν και ο απαράδεκτος επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας συνεχίζεται με τίμημα τις τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, εμείς κρατάμε στον νου το απεριόριστο σθένος και την ακλόνητη αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού», πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...