Μετά την κοκορομαχία για τις υποκλοπές…

Υποκλοπές - Ακουστικά - Παρακολουθήσεις -

Το ΚΚΕ από το 2016 κατήγγειλε «συνακροάσεις» στο τηλεφωνικό του κέντρο στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής, μα τίποτα δεν έγινε! Ο δημοσιογράφος ανακαλύφθηκε ότι παρακολουθείτο και για να βρει άκρη προσέτρεξε στη δικαιοσύνη. Στην ΕΕ έπιασαν το παράνομο λογισμικό στο κινητό του Ανδρουλάκη. Το ημεδαπό σύστημα είχε κατά κάποιο τρόπο εκτεθεί, δεν μπορούσε να το αγνοήσει. Φθάσαμε στη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και έπεται συνέχεια.

Μέχρι να επέμβει η ΕΕ (προφανώς είχε τους δικούς της λόγους) τα πράγματα «πήγαιναν ρολόι» και σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά καμιά. Σιγά μήπως ενδιαφερθεί το κράτος για την παρακολούθηση του ΚΚΕ ή του δημοσιογράφου που έψαχνε ζητήματα με μυρωδιά χρήματος. Αμα το κράτος και άλλοι μεγάλοι και ισχυροί που ενδιαφέρονται για την προστασία γενικότερα της «καθεστηκυίας» τάξεως δεν παρακολουθούν το ΚΚΕ και κάθε άλλον ενοχλητικό, τότε ποιον θα παρακολουθούν; Τον… «φούφουτο»;

Τώρα τα περί «δημοκρατίας» και τα άλλα εύηχα πολιτικά που ακούστηκαν στη Βουλή από αρχηγούς κομμάτων, νυν και πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, ή στηρίγματα κυβερνήσεων συνεργασίας, είναι για άλλους…!

Οπως θα τα λένε μεταξύ τους: «”Δημοκρατία”, σιγά! Δεν θα τρελαθούμε κιόλας! Τι τις έχουμε τόσες υπηρεσίες ασφαλείας στο κράτος; Για τα μάτια του κόσμου; Αλλά και οι αντίστοιχες υποχρεώσεις προς μεγάλες και μικρότερες φίλες χώρες; Δεν τις λογαριάζουν αυτές; Μάλλον δεν θα έχουν προσέξει ότι από τις πρώτες συμφωνίες με ξένες χώρες, που ξεκινάει σχέσεις η χώρα, είναι μια συμφωνία “περί ανταλλαγής πληροφοριών”.Πού νομίζουν ότι βαδίζει το κράτος, στα τυφλά; Το ίδιο πράττουν και οι συμμαχικοί οργανισμοί στους οποίους ανήκει η χώρα άλλωστε. Τι νομίζουν ότι κάνουν ΝΑΤΟ και ΕΕ; Αν όχι, ότι είναι οι πρώτοι διδάξαντες, βοηθάνε και αυτοί! Ααα όλα κι όλα! Θα ξεχάσουμε το περίφημο σύστημα “ESCHELON” που συζητάγαμε παλαιότερες δεκαετίες; `Η μήπως δεν είναι η ΕΕ με τους αλλεπάλληλους κανονισμούς, που εκδίδει, για το ίδιο αντικείμενο; Δεν τους κάναμε όλους αυτούς νόμους του κράτους, ψηφίζοντάς τους όλοι μας με χέρια και με πόδια; Εντάξει, όχι όλοι ακριβώς: Το ΚΚΕ δεν…! Λογικό! Ποιος νοιάζεται όμως για το ΚΚΕ; Νοιαζόμαστε όμως για τη “δημοκρατία”, την δική μας δημοκρατία βέβαια, όχι γενικώς…

Υπάρχουν όρια όμως! Ξεχνιέται εκείνη η φοβερή εικόνα στις τηλεοράσεις, με τους υπουργούς παλαιότερης κυβερνήσεως να δείχνουν σε πίνακα το τρίγωνο κεντρικής περιοχής της Αθήνας, από όπου είχαν προέλθει υποκλοπές σε βάρος της; Τι να πω ρε! Ο υπο-κλέψας του υπο-κλέψαντος! Αλλά ρε φίλε, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ ανάμεσα στις υπερδυνάμεις και έτσι επιβάλλονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας! Από κοντά και το κράτος “μας”.

Σήμερα αγαπητέ μου έχουμε φύγει από το επίπεδο του απλού χαφιέ, του ασφαλίτη και του ωτακουστή του ΟΤΕ της παλιάς εποχής! Σήμερα η νέα τεχνολογία παρέχει τεράστιες δυνατότητες και αξιοποιείται κατάλληλα! Οχι ότι οι κλασικές μέθοδοι παραμελούνται. Αντίθετα μάλιστα! Αλλά η τεχνολογία επιτρέπει άλλα πράγματα!

Τι να λέμε τώρα; Ποια “προσωπικά δεδομένα” και πράσινα άλογα; ΠΛΗ-ΡΟ-ΦΟ-ΡΙ-ΕΣ! Ο,τι πεις και ό,τι γράψεις οι “πάροχοι” είναι υποχρεωμένοι να το κρατούν στο αρχείο για 2 χρόνια! Οχι έτσι θα τους αφήσουμε! Δεν παίζουμε! Περίπου 100.000 άτομα παρακολουθήσαμε την τελευταία δεκαετία! Ολα κι όλα! Φυσικά πάντα με άρσεις του απορρήτου, με την υπογραφή του εισαγγελέα.

Μόνο το 2021 έγιναν 15.475 μόνο για λόγους “εθνικής ασφάλειας”. Βάλε δηλαδή με το μυαλό σου καθένας τους να μιλούσε με τριάντα άτομα-επαφές – και λίγα λέμε – φθάνουμε το μισό εκατομμύριο, μέσα σε έναν χρόνο. Γίνεται δουλειά δηλαδή, δεν είναι μικρό πράγμα. Επομένως οι έρευνες για την άμυνα των συνόρων ναι, αλλά και οι 15 χιλιάδες παρακολουθήσεις εσωτερικά – 15 χιλιάδες! Αλλο το ένα, άλλο το άλλο!

Το είπε άλλωστε ο Μητσοτάκης: “Κι εμένα με παρακολουθούσαν, ως υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ”. Σαν να έλεγε, δηλαδή, τον Ανδρουλάκη ως υποψήφιο δεν θα παρακολουθούσαμε; Τι λέτε τώρα; Φυσιολογικά πράγματα! Αλίμονο! Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι! Είναι και το συμφέρον της παράταξης βλέπεις…

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν:

Πρέπει να γίνονται όλα νόμιμα και πάνω από όλα είναι το Σύνταγμα!

Εξαιρείται κανείς από τις παρακολουθήσεις; Οπως έχουμε ψηφίσει: Κανείς στο απυρόβλητο.

Με τους δικούς μας όμως, εμάς τους ίδιους, τι γίνεται; Θα μας παρακολουθούν; Τι μπορούμε να κάνουμε; Θα βάλουμε κι άλλα φίλτρα, βρε αδερφέ… Θα βάλουμε διπλές βάρδιες εισαγγελέων, δίπλα στον διευθυντή θα βάλουμε και αναπληρωτή διευθυντή μην είναι μόνος του ο πρώτος, θα δώσουμε εξουσίες ελέγχου σε “ανεξάρτητες” αρχές, οι επικεφαλής θα περνάνε από τη Βουλή, η Βουλή θα ελέγχει γενικώς, και άλλα τέτοια. Ο εισαγγελέας μεγάλη δημοκρατική εγγύηση! Πρώτα απ’ όλα εφαρμόζει τους νόμους που έχουμε ψηφίσει…! Εγγύηση σου λέω, όσο και με τις απεργίες, που τις βγάζουν όλες και ταχύτατα παράνομες! Τέτοια εγγύηση φίλε! Το ίδιο εγγύηση και οι “ανεξάρτητες” αρχές ελέγχου και η Βουλή!

Ωραία, πες ότι το “λύσαμε” αυτό με την ΕΥΠ. Με όλες τις άλλες υπηρεσίες ασφαλείας (κρατική ασφάλεια, αντιτρομοκρατική, λιμενικό, στρατός, δεν ξέρω αν έχει και η πυροσβεστική διεύθυνση ασφαλείας, αλλά γιατί να μην έχει, ποιος θα βρει ποιος βάζει πυρκαγιές;), με όλους αυτούς τους πολυπλόκαμους μηχανισμούς τι θα κάνουμε; Ασε που αυτές σίγουρα θα παρακολουθεί και η μια την άλλη! Ρε φίλε, με αυτή την υπηρεσία την ΔΙΔΑΠ που είπε ο Κουτσούμπας, τι παίζει; Είναι στο Μπουρνάζι λέει… Οι άλλοι αρχηγοί δεν την αναφέρανε καθόλου! Είπε ακόμη και για μια “Ακαδημία κατασκόπων” της ΕΕ που φιλοξενούμε στη χώρα! Ρε συ, πολλά δεν μαζευτήκανε; Σαν να μου φαίνεται ότι παραέγινε το κακό!».

Οπως τα λέμε μεταξύ μας: «Παραέγινε το κακό, δε λες τίποτα! Αυτοί, μας κοροϊδεύουνε ομαδικώς, πολυκομματικώς και διαχρονικώς! Πήγανε κιόλας στη Βουλή και μας ζαλίσανε τόσες ώρες. Για να μας πούνε τι;

Ποια είναι βρε…, να μην πω, η δημοκρατία τους; Αυτή που φθάνει μέχρι πριν το ΚΚΕ; Αυτή που ακόμη φθάνει μέχρι να μην πατήσει του καθενός από αυτούς τον δικό του κάλο; Φίλε, η “δημοκρατία” τους είναι δημοκρατία των λίγων, η δημοκρατία για το συμφέρον της μειοψηφίας του πλούτου! Ο λαός στην απέξω και στην πρέσα! Είναι η αστική δημοκρατία. Για τα μάτια του κόσμου φτιάχνουν “ανεξάρτητες” αρχές, εννοείται με δικούς τους ανθρώπους, για δήθεν μεγαλύτερο έλεγχο. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια του μιλώντας για “φίλτρα” και πράσινα άλογα!

Εκεί μαζί με τα αντιμαχόμενα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τους έμπορους ναρκωτικών, τους σωματέμπορους, τους νταβατζήδες και τις πόρνες δεν παραλείπουν οι κρατικές μας υπηρεσίες να παρακολουθούν και την “άλλη” άποψη! Τον πολιτικό αντίπαλο!

Εκτός όμως από τη “δημοκρατία” και τα άλλα εύηχα που ακούστηκαν στην κοκορομαχία στη Βουλή, είχαμε και τα περί “νομιμότητας” και τα περί “εθνικής ασφάλειας και άμυνας”. Ποια όμως είναι η κρατική ασφάλεια, κυριαρχία, ανεξαρτησία κ.τ.λ.; Πώς και πού εξασφαλίζονται; Μήπως όλα αυτά περί “εθνικής πολιτικής” φθάνουν μέχρι το γνωστό τρίγωνο στο κέντρο των Αθηνών; Μήπως φθάνουν μέχρι τα όρια των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων που έχουν γεμίσει τη χώρα και φυσικά κάνουν τη “δουλίτσα” τους όμορφα κι ωραία, για τα συμφέροντα ξένων μονοπωλίων και μιας μεγάλης μερίδας ελληνικών; Οχι ότι οι μεγάλοι ντόπιοι οικονομικοί ολιγάρχες, αλλά και οι μικρότεροι, δεν έχουν τις δικές τους υπηρεσίες πληροφοριών. Ποιος τους ελέγχει όλους αυτούς;

Μας λένε ότι όλα γίνονται για λόγους “εθνικής ασφάλειας”! Ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι, που τους επικαλούνται όλοι αυτοί οι μηχανισμοί; Ποιος τους κρίνει, ως τέτοιους; Είπε και ξαναείπε ο πρωθυπουργός σαν παράδειγμα ότι η ΕΥΠ εκτός από το “λάθος” Ανδρουλάκη, έχει διαπρέψει στο Προσφυγικό στον Εβρο! Μπράβο, να την χαίρεται! Τώρα που οι διωγμένοι από τους πολέμους τους και τη φτώχεια βγαίνουν στη Ρόδο, την Κρήτη, τα Κύθηρα, τη Μάνη, τα νησιά του Ιονίου, η ΕΥΠ τι έκανε, τι κάνει; Μάλλον όμως δεν προκάνει γιατί έχει κι άλλες δουλειές – παρακολουθήσεις…

Τα πράγματα σκουραίνουν διεθνώς, όπως και στον Εβρο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο! Ας κάνουν λοιπόν αναδιάταξη δυνάμεων σε όλες αυτές τις υπηρεσίες! Ολοι αυτοί που παρακολουθούν το ΚΚΕ, θα μπορούσαν να ασχοληθούν με την πραγματική “εθνική ασφάλεια”.

Τα περί “λάθους”, περί “νομιμότητας”, περί “δημοκρατίας” και “εθνικής ασφάλειας” είναι μια σκέτη κοροϊδία! Κανείς να μην τα “χάψει”! Ο μινώταυρος των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων δεν κάνει εξαιρέσεις, έχει τις δικές του προτεραιότητες! Το ΠΑΣΟΚ, που τα ψήφιζε όλα, τα λούζεται τώρα! Σα δεν ντρέπονται! Ολοι τους επιμένουν κοκορομαχώντας στον ίδιο σκοπό, ψιθυρίζοντας απλά κάτι περί “λάθους”, “παρακράτους”, “σκοτεινές εποχές” κ.τ.λ. Πού τα πουλάτε αυτά βρε αθεόφοβοι! Αφού τα έχετε συμφωνήσει σε γενικές γραμμές, όπως και τα έχετε εφαρμόσει επί χρόνια, όταν ήταν στην κυβέρνηση ο καθένας σας, γιατί υποκριτικά προσποιείστε μπροστά στο λαό τις “μωρές παρθένες”! Πλανάστε οικτρά, αν νομίζετε ότι θα μας δουλέψετε!

ΚΚΕ με τα χίλια, πατριώτες, και για τις υποκλοπές και για όλα που μας καίνε! ΚΚΕ και για σήμερα και για πάντα! Για την δημοκρατία των πολλών, για την ασφάλεια και άμυνα του λαού και του τόπου, ΚΚΕ πατριώτες! Για να ξέρουμε τι λέμε και τι κάνουμε!».

Ο Μαρκόνης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...