Μέτρα Θεοδωρικάκου: Αφήνουν στο απυρόβλητο την αστυνομική βία κι αυθαιρεσία και εντείνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή

Κρατική καταστολή - Πολυτεχνείο 2020
Φώτο Αρχείου / Κρατική καταστολή – Πολυτεχνείο 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση, προκειμένου να συγκαλύψει τα αιματηρά γεγονότα στο Πέραμα, εξαγγέλλει μέτρα που όχι μόνο αφήνουν στο απυρόβλητο την αστυνομική βία κι αυθαιρεσία, αλλά κι εντείνουν παραπέρα τον αυταρχισμό και την καταστολή, το χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών. Την ίδια στιγμή, στοχοποιούνται ως “παραβατικές” ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αντί να υπάρξει μέριμνα για τη στήριξη και την κοινωνική τους ένταξη.

Πιο συγκεκριμένα, η αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας της Άμεσης Δράσης, με την “αξιοποίηση” των πρακτικών που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκές χώρες, που εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι πρακτικές που είναι ενσωματωμένες στο πλαίσιο της «Λευκής Βίβλου για την ασφάλεια», που ενισχύουν την κατασταλτική λειτουργία της αστυνομίας.

Ο εφοδιασμός με κάμερες καταγραφής του συνόλου των αστυνομικών των ειδικών ομάδων και των περιπολικών, σημαίνει γενίκευση της υλοποίησης του ηλεκτρονικού φακελώματος, που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια σε όσους αγωνίζονται και συμμετέχουν σε λαϊκές κινητοποιήσεις.

Ενώ, όσον αφορά την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των αστυνομικών, το περιεχόμενο αυτής καθορίζεται από την ενίσχυση του κατασταλτικού ρόλου της αστυνομίας, σε βάρος του λαού και των αγώνων του».

Δείτε ακόμα...