Μεξικό: Κυνηγούσε τα καρτέλ για 5 χρόνια και βρέθηκε νεκρή έξω από το σπίτι της με 12 σφαίρες

Μια γενναία μητέρα που έχασε την κόρη της από τη βία των καρτέλ του Μεξικό επιδόθηκε σε μια πενταετή προσπάθεια να εξαρθρώσει τη συμμορία των 10 κακοποιών που τη σκότωσαν. Η 20χρονη Karen Alejandra Salinas Rodriguez είχε απαχθεί και δολοφονηθεί από το καρτέλ Los Zetas στο San Fernando του Μεξικού τον Ιανουάριο του 2012. Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια ήταν έτοιμη να πληρώσει τα λύτρα, οι κακοποιοί σκότωσαν το κορίτσι.

Τα απομεινάρια της εντοπίστηκαν σε εγκαταλειμμένο ράντσο το 2014.

Η μητέρα της, Miriam Rodriguez, κυνηγούσε τους φονιάδες της κόρης της από το 2012.

Το ανελέητο κυνηγητό της κατέληξε τελικά στην πτώση των εγκληματιών που ευθύνονταν για την υπόθεση. Μόνο που το καρτέλ παραμένει ένα από τα πιο βίαια στο Μεξικό και δεν θα το ξεχνούσε προφανώς όλο αυτό. Η προσπάθειά της ενάντια στο καρτέλ, πήρε τέλος το 2017, όταν η μητέρα βρέθηκε νεκρή έξω από το σπίτι της. Τη γάζωσαν με 12 σφαίρες.

Η Rodriguez έχει γίνει ηρωίδα στο Μεξικό. Μια απλή καθημερινή γυναίκα που αποφάσισε να τα βάλει με τα καρτέλ ναρκωτικών.

Η Miriam πήρε την κατάσταση στα χέρια της και έφτασε πολύ μακριά για να βρει τους φονιάδες. Ακόμα και παράνομα μπήκε στο Τέξας, ακολουθώντας τα ίχνη τους.

Με μεταμφιέσεις, πλαστές ταυτότητες και ένα ψεύτικο πιστόλι, κατάφερε να βρει αρκετά μέλη του καρτέλ Los Zetas που είχαν σχέση με τη δολοφονία της κόρης της, σύμφωνα με το αφιέρωμα που της έκαναν οι «New York Times».

Έναν μάλιστα από αυτούς τον έπιασε μόνη της. Τον απειλούσε με το ψεύτικο όπλο της μέχρι να έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει.

Ο άθλος της να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τους ενόχους είχε χαιρετιστεί ως μεγάλη επιτυχία στη χώρα, αν και οι αρχές τη θεωρούσαν σχεδόν τρελή που κυνηγούσε το καρτέλ. Και είχαν δυστυχώς δίκιο. Η μητέρα βρέθηκε νεκρή έξω από το σπίτι της το 2017, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας.

«Οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες που συγκέντρωσε αυτή η γυναίκα, δουλεύοντας αποκλειστικά μόνη, ήταν αδιανόητες», είπε στους «Times» αστυνομικός που πήρε μέρος στις συλλήψεις.

Πηγή: newsbeast.gr

ag

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...