Άθλια η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι νεοσύλλεκτοι στην Κω

Στρατιώτες και υπαξιωματικοί στην Κω (80 ΑΔΤΕ)
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες και υπαξιωματικοί στην Κω (80 ΑΔΤΕ) / Πηγή: Eurokinissi

Από τη πρώτη μέρα της θητείας φαίνεται το μεγάλο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την υγεία των στρατευμένων, συνολικότερα για τις συνθήκες γύρω από τις οποίες θα καλεστούμε να υπηρετήσουμε.

Τη μέρα που παρουσιάζεσαι στο στρατόπεδο, από τις πρώτες σου ενέργειες, είναι να βάλεις το χέρι στη τσέπη για να παραλάβεις τα εθνόσημα (7 ευρώ), κοντά στη τιμή του μηνιάτικου κοροϊδίας που σου εξασφαλίζεται, δίνοντας το σήμα για το τι ακολουθεί. Έπειτα, ξανά στο πορτοφόλι, για να εξασφαλίσεις το νερό σου, καθώς προβλέπεται να ενυδατώνεσαι συχνά λόγω μεγάλων θερμοκρασιών αλλά μόνο αν έχεις να καλύψεις τα έξοδα. Βλέπεις η πρώτη θέση σε δαπάνες για το ΝΑΤΟ θέλει θυσίες. 

Ακόμη φανερώνεται η γύμνια της κυβέρνησης και των προηγούμενων, που έχουν ξεχαρβαλώσει διαχρονικά τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Δραματικό παράδειγμα και η Κως, όπου υπηρετώ, που αν χρειάζεσαι ορθοπεδικό θα πρέπει να πας “ταξίδι” στην Αθήνα, στο 401 ΓΣΝΑ, καθώς μια από τις πλέον συνηθισμένες ειδικότητες φαίνεται να αγνοείται στο νησί. 

Αυτές είναι μερικές από τις πρώτες εικόνες για ένα νέο στρατεύσιμο που χτυπούν για άλλη μια φορά το καμπανάκι, σε κάθε ένα από εμάς, πως η διεκδίκηση, το δικαίωμα μας για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, η καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης και των υπόλοιπων υπερασπιστών της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να σταματά έξω από τις πύλες του στρατοπέδου.

Νεοσύλλεκτος φαντάρος στην Κω

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...