Μιχαήλ Μπογκντάνοφ: Οι ΗΠΑ αποφεύγουν τις επαφές με τη Ρωσία για τη Συρία

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφεύγουν τις επαφές με τη Ρωσία για τη Συρία. Αυτή είναι μια καταστροφική και αντιπαραγωγική στάση, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ στο περιθώριο της 13ης διεθνούς οικονομικής συνόδου κορυφής Ρωσία-Ισλαμικός Κόσμος, KazanSummit 2022.

“Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επαφές. Είμαστε πάντα έτοιμοι να επικοινωνήσουμε, να συζητήσουμε τις βέλτιστες λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή γενικά και η Συρία ειδικότερα, αλλά οι Αμερικανοί αποφεύγουν τις επαφές μαζί μας”, είπε ο Μπογκντάνοφ απαντώντας σε ερώτηση του TASS. «Αυτή η στάση μου φαίνεται απολύτως καταστροφική και αντιπαραγωγική».

Η 13η διεθνής οικονομική σύνοδος κορυφής Ρωσίας-Ισλαμικού κόσμου KazanSummit 2022, που πραγματοποιείται στο Καζάν στις 19-21 Μαΐου, συγκέντρωσε αντιπροσώπους από 63 χώρες και 52 περιοχές της Ρωσίας. Φέτος εστιάζει στην ισλαμική χρηματοδότηση, τις εταιρικές τραπεζικές εργασίες, τη βιομηχανία χαλάλ, τη διπλωματία της νεολαίας, τις εξαγωγές, τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις.

Η πρώτη Σύνοδος Κορυφής Kazan πραγματοποιήθηκε το 2009, με 250 αντιπροσώπους να συμμετέχουν. Το 2021 η εκδήλωση συγκέντρωσε περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες. Η αποστολή του KazanSummit είναι να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και του μουσουλμανικού κόσμου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...