Μίκης Θεοδωράκης: Μία κασέτα με ιδιαίτερη ιστορική αξία στο αρχείο του ΚΚΕ με το έργο “Ραντάρ”

Μία κασέτα με ιδιαίτερη ιστορική αξία παρέδωσε η Εύα Νικολαΐδου στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με την ηχογράφηση επτά τραγουδιών του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, “Ραντάρ”.

Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

“Είναι φορτισμένη ιστορικά η αξία της κασέτας που παρέδωσε η Εύα Νικολαΐδου στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Όπως είχαμε δηλώσει, το Κόμμα μας επεξεργάστηκε αυτό το σημαντικό υλικό, λόγω των αλλοιώσεων που είχε υποστεί εξαιτίας των 40 και πλέον ετών που έχουν περάσει.

Είναι μια ηχογράφηση που καταγράφει τη στιγμή, που ο ίδιος ο συνθέτης εμπνεύστηκε, τραγουδά και εκτελεί στο πιάνο επτά από τα τραγούδια του έργου του “Ραντάρ”. Αυτή ακριβώς είναι και η αξία του ντοκουμέντου.

Αυτό το σπάνιο υλικό παραδόθηκε το 1980 από τον Μίκη Θεοδωράκη στην Εύα Νικολαΐδου. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1981. Τότε που κυκλοφόρησε σε στίχους του Κώστα Τριπολίτη και ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας.

Συγκεκριμένα τα επτά τραγούδια από αυτό τον δίσκο ακούγονται με την ίδια μελωδία όμως σε πιο αργό τέμπο, ειδικά το τραγούδι “Τη ζωή μου έχω χάσει”, εμπεριέχει περισσότερη λυρικότητα λόγω της συναισθηματικής φόρτισης του Μίκη.

Το συγκεκριμένο αυτό αρχειακό υλικό θα αξιοποιηθεί από το ΚΚΕ”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...