Μίκης Θεοδωράκης: Σήμερα η τελετή αποχαιρετισμού, αύριο η ταφή στην Κρήτη

Λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή  αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Σήμερα το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Μετά την τελετή αποχαιρετισμού, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με πλοίο στα Χανιά. Στη συνέχεια με αυτοκινητοπομπή θα μεταφερθεί μέχρι την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων και αμέσως μετά θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων όπου θα τεθεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα. Ακολούθως, η σορός θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στον ΙΝ Αγίου Νικολάου στο Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, στο πλευρό των γονιών του και του αδερφού του Γιάννη.

Σημειώνουμε ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες (ΑΝΕΚ και Blue Star) δίνουν τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να ταξιδέψουν δωρεάν, την Τετάρτη 8/9 από Πειραιά προς Σούδα και δωρεάν να επιστρέψουν την Πέμπτη 9/9, σε θέσεις ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...