Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο: Δικάζεται σήμερα ο Λιγνάδης για βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα

Δίκη του κατηγορούμενου για τέσσερις βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022.
Δίκη του κατηγορούμενου για τέσσερις βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου δικάζεται ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης για βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα.

Μετά από δύο διακοπές της δίκης, που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου, η σημερινή δικάσιμος θα είναι αυτή που, αφού αναγνωσθεί η κατηγορία, ο ηθοποιός θα κληθεί να εκφράσει δημόσια την θέση του έναντι όσων του καταλογίζει η Δικαιοσύνη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, αρνείται από την πρώτη στιγμή την κατηγορία, θέση που αναμένεται να διατυπώσει και στο δικαστήριο δηλώνοντας αθώος. Όπως ισχυρίζεται, η υπόθεση είναι κατασκευασμένη για να τον πλήξει επαγγελματικά και σχετίζεται με την αντιπαράθεση που έχει επί σειρά ετών με την Διοίκηση του Σωματείου Ηθοποιών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει είναι 27χρονος άνδρας, Αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος απευθύνθηκε στις εισαγγελικές αρχές πριν έναν χρόνο, μηνύοντας τον καλλιτέχνη για βιασμό που, όπως αναφέρει, υπέστη το 2011 ενώ ήταν 16 ετών στο σπίτι του κατηγορούμενου. Ο μάρτυρας έχει καταθέσει ότι προσέγγισε τον κατηγορούμενο μέσω δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ενδιαφερόταν να γίνει ηθοποιός. Αναφέρει επίσης ότι πήγε στο σπίτι του καλλιτέχνη ο οποίος τον κάλεσε για να συζητήσουν την πιθανότητα επαγγελματικής εισόδου του στον χώρο του θεάτρου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...