Μιλούν για «ενεργειακή επάρκεια» της χώρας, αλλά δεν λένε κουβέντα για τη «λυπητερή»

Πηγή: Eurokinissi

«Διαβεβαιώσεις» για την «ενεργειακή επάρκεια» της χώρας, χωρίς όμως να λένε κουβέντα για το πόσο θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός για το ενεργειακό μείγμα, έδωσαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι επικεφαλής της ΡΑΕ και της ΔΕΦΑ, ενημερώνοντας το πρωί της Παρασκευής την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. 

Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και κυρίως τις εύλογες ανησυχίες του λαού για την επερχόμενη ενεργειακή «βαρυχειμωνιά», αναφέρθηκαν στη λειτουργία της Ρεβυθούσας, που θα αποθηκεύει και το μεγαλύτερο μέρος του ενεργειακού μείγματος (LNG), το οποίο θα μεταφέρεται με τα καράβια των Ελλήνων εφοπλιστών, που ήδη «τρίβουν τα χέρια τους» για τα υπερκέρδη που θα αποκομίσουν.

Επίσης, μίλησαν για επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων (τις οποίες η ίδια η η κυβέρνηση έσπευσε να κλείσει), καθώς και για τη συμβολή του αγωγού ΤΑΡ αλλά και των ΑΠΕ στον καθορισμό του ενεργειακού μείγματος.

Ν. Καραθανασόπουλος: Χρειάζεται σύγκρουση με τις επιλογές της ΕΕ

Στην τοποθέτησή του ο Ν. Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, τόνισε ότι αυτό που βιώνουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης και της «πράσινης μετάβασης» και σε αυτό το κομμάτι έχουν βάλει όλες οι κυβερνήσεις τη σφραγίδα τους.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε από τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών που οδήγησαν και στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ σημείωσε ότι όλες οι επιλογές των κυβερνήσεων οδήγησαν τελικά σε ένα πανάκριβο ενεργειακό μείγμα.

Αναφορικά με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την επάρκεια σε υγροποιημένο αέριο, ο Ν. Καραθανασόπουλος ζήτησε σαφείς απαντήσεις για το αν έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες ποσότητες LNG και σε τι τιμές, καθώς και αν ενέχει κινδύνους και ποιους για το περιβάλλον η επαναεριοποίηση του LNG και πώς αυτοί οι κίνδυνοι θα αντιμετωπιστούν.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως για να διαμορφωθούν προϋποθέσεις για φθηνό ενεργειακό μείγμα, χρειάζεται σύγκρουση με τις επιλογές της ΕΕ για την απελευθέρωση της Ενέργειας και την «πράσινη μετάβαση» και απεμπλοκή από την ιμπεριαλιστική σύγκρουση και τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...