Μήνυμα των απεργών της COSCO στα πλοία που βρίσκονται στη ράδα του Πειραιά

Συγκέντρωση στο ΣΕΜΠΟ στο λιμάνι του Πειραιά και μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από εργαζομένους της COSCO στα πλαίασια της νέας 24ωρης απεργίας, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.
Φώτο Αρχείου / Η πύλη του ΣΕΜΠΟ της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά μετά το εργοδοτικό έγκλημα / (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Οι εργαζόμενοι της COSCO που εξακολουθούν να βρίσκονται σε απεργία, απευθύνθηκαν μέσω ασυρμάτου, στα πληρώματα των πλοίων που βρίσκονται στη ράδα του Πειραιά και περιμένουν να καταπλεύσουν στις προβλήτες του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ). 

Tο μήνυμα που εξέπεμψαν ανέφερε: «Προς όλα τα πλοία που περιμένουν στη ράδα του Πειραιά για operation στο λιμάνι της COSCO. Οι απεργοί εργάτες του λιμανιού απευθυνόμαστε σε σας. Πριν έξι μέρες ένας συνάδελφος μας σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα ενώ εκτελούσε βάρδια. Το δυστύχημα συνέβη εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Απεργούμε για το δικαίωμά μας στη δουλειά, για μέτρα ασφαλείας και ΣΣΕ. Η αλληλεγγύη σας είναι ο πιο σημαντικός μας σύμμαχος στον αγώνα μας. Ο αγώνας μας είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους».

Τα πληρώματα των πλοίων ανταποκρίθηκαν με μηνύματα στις δικές τους γλώσσες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...