Μήνυμα του Δ. Κουτσούμπα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δημήτρης Κουτσούμπας

Στα σχολεία επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές της επικράτειας σήμερα, Δευτέρα, με εξαίρεση τα σχολεία στην περιφέρεια Θεσσαλίας, που θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη λόγω της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή λόγω των πλημμυρών.

Για άλλη μία χρονιά, η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκινά με τεράστια κενά, καθώς υπολογίζεται ότι 20.000 θέσεις εκπαιδευτικών δεν έχουν ακόμη πληρωθεί. Σε 47.000 μετρημένα κενά ο Σεπτέμβριος θα κυλήσει με 28.000 αναπληρωτές!

Παράλληλα, ζητούμενο αποτελεί ακόμη η τοποθέτηση του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας και του βοηθητικού σχολικού προσωπικού (φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, τραπεζοκόμοι, επιστάτες κ.ά.).

Ανάλογη είναι η εικόνα και αναφορικά με τους απαραίτητους σχολικούς ιατρούς και νοσηλευτές, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ ζητήματα εγείρονται και όσον αφορά την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων πριν ανοίξουν τις πόρτες τους (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης).

Σε μήνυμα του για τη νέα σχολική χρονιά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνει:

“Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, το ελπιδοφόρο είναι ότι οι μαθητές καταστρώνουν σχέδια για το μέλλον, οι γονείς δεν παραιτούνται από την ανάγκη να μορφωθούν τα παιδιά τους, οι εκπαιδευτικοί το παλεύουν παρά τις αντιξοότητες.

Το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας για να μη βρίσκει κανείς εμπόδια μπροστά στην ανάγκη για μόρφωση, για δημιουργία. Για να έχουμε όλοι μας ασφαλή σχολεία και σύγχρονη και ολόπλευρη γνώση.

Και μέσα στα σχολεία, η σπίθα που σιγοκαίει μπορεί να γίνει λάμψη για να φωτίσει τα σκοτάδια των καιρών.

Καλή σχολική χρονιά με δύναμη και αλληλεγγύη”.

Δείτε ακόμα...