Μήνυμα του πρωθυπουργού για την 25η Μαρτίου: “κάλεσμα ενότητας στην πολιτικη του κεφαλαιου”

Μητσοτάκης

“Ο δικός μας αγώνας, είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα δυνατή και τους Έλληνες υγιείς”. … “Ο εχθρός μας τώρα είναι η πανδημία…σήμερα θα παρελάσουν η ισχύς και η ενότητα μας…όλοι είμαστε ίσοι σε τούτη τη μάχη…όλοι στην πρώτη γραμμή”.

Ο εχθρός μας είναι το κεφάλαιο και η εξουσία του.

Όχι δεν είμαστε όλοι ίσοι, όχι δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα και δικαιώματα, όταν η πολιτική του κεφαλαίου την οποία υπηρετούν εναλλάξ όλα τα αστικά κόμματα διαχρονικά, είναι αυτή και αυτοί που ευθύνονται στα σοβαρά αποτελέσματα της πανδημίας και της ζωής που ζούμε..

Η εμπορευματοποίηση της υγείας άφησε ανοχύρωτο το λαό σε ένα υποτυπώδες σύστημα δημόσιας υγείας, που αρρωσταίνει η πεθαίνει γιατί λείπουν στοιχειώδη μέτρα προστασίας και φροντίδας για τους πολλούς.

Που πεθαίνει στο σπίτι αβοήθητος όπως πρόσφατα μια γυναίκα στην επαρχία.

Όχι δεν είμαστε όλοι ίσοι, γιατί ο πλούσιος έχει την οικονομική δυνατότητα για την φροντίδα της υγείας του. Η αστική τάξη, είναι αυτή που εκμεταλλεύεται τον μόχθο του εργαζόμενου, που κινεί την οικονομία στη βάση του κέρδους, που αντιμετωπίζει τα λαϊκά δικαιώματα στη βάση “κόστους – κέρδους”.

Την ίδια στιγμή που απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, στους διαδρόμους και τους θαλάμους των νοσοκομείων επικρατεί το αδιαχώρητο.

Οι εργαζόμενοι στοιβάζονται στα ΜΜΜ για να πάνε στη δουλειά τους.

Και ενώ αυξάνονται οι απολύσεις, η μη πληρωμή εργαζομένων, η αύξηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, στους επιχειρηματικούς ομίλους ουσιαστικά τους “κατοχυρώθηκε” η “παύση πληρωμών” σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, οι περικοπές των ΣΣΕ, η ένταση των ευέλικτων μορφών εργασίας.

Είναι υποκριτική η “ξαφνική αγάπη” για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το ενδιαφέρον για την υγεία του λαού.

Είναι οι ίδιοι που υλοποιούν την εμπορευματοποίηση της υγείας, που συνέβαλλαν στις χρόνιες ελλείψεις.

Λοιδορούσαν τα αιτήματα και τους αγώνες των υγειονομικών που προειδοποιούσαν…

Είναι οι ίδιοι που και σήμερα απορρίπτουν τα αιτήματα τους για μέτρα προστασίας, αύξησης υλικών μέσων, προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, κλπ

Και είναι οι ίδιοι, που μέσω και του πρωθυπουργού, προειδοποιούν για την “δύσκολη οικονομική κατάσταση της επόμενης μέρας”, προετοιμάζοντας το λαό για νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων στο όνομα της νέας κρίσης -του κορονοϊού.

Αυτό εξάλλου εννοεί και ο Μητσοτάκης, όπως και η ΕΕ, όταν μιλάνε “για μια νέα Ευρώπη …που θα στηρίξει την οικονομική αναγέννηση μετά από αυτήν (την πανδημία).

Δεν υπάρχει “εθνική ενότητα”, παρά μόνο ταξική, όπως ταξική είναι η ενότητα της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, απέναντι στο λαό.

Το κάλεσμα για ενότητα, είναι για να μείνουν κλειστά τα στόματα για την τραγική κατάσταση στην υγεία, την εργοδοτική εκμετάλλευση και στην κρίση.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να επαγρυπνούν, να μην επιτρέψουν διάφορα αντεργατικά μέτρα να παγιωθούν εις βάρος τους την “επόμενη μέρα”.

Τα προβλήματα που βιώνει και με αφορμή την πανδημία, εκδηλώνουν τα όρια της καπιταλιστικής παραγωγής και οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας στο σύνολο της.

Όλα αυτά να αποτελέσουν έναυσμα για την ταξική αφύπνιση, για τη μαχητική στάση ζωής απέναντι στην ανάγκη του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας των σύγχρονων και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...