Μισθοφόρος των ΗΠΑ μιλά για συμμετοχή βρετανικών ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων της Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας (SAS) της Βρετανίας συμμετέχουν στις μάχες στην Ουκρανία στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων, ανέφερε ένας Αμερικανός μισθοφόρος που συμμετέχει επίσης στον πόλεμο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σεθ Χαρπ, ο οποίος δημοσίευσε σχετική αλληλογραφία στο Twitter.

Μάλιστα, αναφερόμενος στα προβλήματα που προκύπτουν από τον κακό συντονισμό με τα ουκρανικά στρατεύματα, ο μισθοφόρος αναφέρθηκε σε έναν Βρετανό στρατιώτη θύμα:

«Μόλις χάσαμε έναν ελεύθερο σκοπευτή που ανήκε στις βρετανικές ειδικές δυνάμεις SAS. Ο μαχητής οχυρώθηκε στη θέση του, αλλά ένα ουκρανικό τεθωρακισμένο όχημα τον μετέτρεψε σε “σκόνη”, αφού κανείς δεν προειδοποίησε το πλήρωμα», είπε ο μισθοφόρος.

Νωρίτερα, ένα μέλος των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο «RIA Novosti» ότι περίπου 25 μέλη της SAS αναπτύχθηκαν στην περιοχή του Λβιβ και οι αρμόδιες ρωσικές υπηρεσίες ερευνούν αυτές τις πληροφορίες.

Πάνω από 500 Ουκρανοί νεκροί χθες

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 500 Ουκρανούς στρατιώτες. «Ο εχθρός υφίσταται σημαντικές απώλειες. Στις 21 Ιουνίου, έως και 500 στρατιώτες της 59ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, που στάθμευαν στα καταστήματα του Ναυπηγικού Εργοστασίου Nikolaev Okean, καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα χτύπημα με όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων», σύμφωνα με το υπουργείο.

Επιπλέον, το υπουργείο πρόσθεσε πως οι στρατιώτες του τάγματος της 57ης ουκρανικής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού, που βρίσκονταν στην περιοχή των οικισμών Γκόρσκογιε, Ποντλέσνογιε και Βρούμποφκα στο Λουγκάνσκ, έχοντας χάσει περισσότερο από το 60% του προσωπικού τους, αρνήθηκαν να υπακούσουν στη διαταγή της διοίκησης και εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.

Πηγή: RIA Novosti

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...