Μητσοτάκης από Κύπρο: Αθήνα και Λευκωσία θα διεκδικήσουν την επανένωση του νησιού στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ

Μητσοτάκης Κύπρος
Από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη στη Λευκωσία, Πηγή: EUROKINISSI

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έγινε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου δήλωσε ότι «Θεώρησα υποχρέωσή μου σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία να βρεθώ στην Κύπρο για να συζητήσουμε δια ζώσης ακόμα μια φορά τις μείζονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, πάντα από κοινού και πάντα συντονισμένα, Ελλάδα και Κύπρος». Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Λίγο πριν από την έναρξη της κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ο Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καθώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο πυκνών εξελίξεων, εν αναμονή και της σύγκλησης της Άτυπης Πενταμερούς, είναι αυτονόητη υποχρέωση και ανάγκη η Ελληνική Δημοκρατία και η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι απολύτως συντονισμένες, έτσι ώστε από κοινού να διεκδικήσουμε αυτό το οποίο και εσύ διατύπωσες ως την επιθυμία του Κυπριακού λαού: Την επανένωση του νησιού στα πλαίσια πάντα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, στο πλαίσιο των προδιαγεγραμμένων αποφάσεων του ΟΗΕ, για να εξασφαλίσουμε την ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων – Τουρκοκυπρίων σε μια επανενωμένη και ειρηνική Κύπρο.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως πρόκειται να συζητήσουν τα όσα με αποφασιστικότητα μπορούν να διαδραματιστούν στην άτυπη σύνοδο για το κυπριακό που σκοπεύει να συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ και να ανασκοπήσουν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και την κοινή στάση στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...