Μητσοτάκης: Διαβεβαιώσεις σε Ζελένσκι και ΝΑΤΟ

EUROKINISSI

Μήνυμα στη Διαδικτυακή Σύνοδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για τη Διεθνή Πλατφόρμα της Κριμαίας έστειλε ο Κυρ. Μητοστάκης, κατηγορώντας τη Ρωσία για παράνομη προσάρτηση της χερσονήσου και της Σεβαστούπολης, όπως και για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Το απαραβίαστο των συνόρων αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίστηκε η Ευρώπη μετά την Τελική Πράξη του Ελσίνκι», επέμεινε, αποσιωπώντας ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ πρωταγωνίστησαν σε σειρά τέτοιες περιπτώσεις, όπως και το γεγονός ότι «νίπτουν τα χείρας τους» μπροστά στην τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου τμήματος της Κύπρου.

Οπως και να ‘χει, σε άλλη μια επίδειξη ΝΑΤΟφροσύνης ο πρωθυπουργός θύμισε ότι η κυβέρνηση «στάθηκε ανεπιφύλακτα στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή» και διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας», ενώ αναζητώντας μερίδιο από τις μπίζνες για τους ελληνικούς κατασκευαστικούς ομίλους προεξόφλησε ότι «η Ελλάδα θα είναι εκεί, όταν τερματιστεί αυτός ο πόλεμος, για να υποστηρίξει την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Δείτε ακόμα...