Μογγολία: Η κατασκευή του Power of Siberia 2 θα ξεκινήσει το 2024

Αγωγός φυσικού αερίου Power of Siberia
Αγωγός φυσικού αερίου Power of Siberia 1

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η Μογγολία αναμένει ότι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia 2 μέσω της επικράτειάς της προς την Κίνα θα ξεκινήσει το 2024, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μογγολίας Oyun-Erdene Luvsannamsrai σήμερα Δευτέρα στους Financial Times.

“Η μελέτη σκοπιμότητας αυτού του έργου έχει ολοκληρωθεί και πιστεύουμε ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2024”, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα επικαλούμενη τον Luvsannamsrai. Πρόσθεσε ότι η τελική διαδρομή της γραμμής μέσω της Μογγολίας εξακολουθεί να «εξετάζεται».

Την άνοιξη του 2020, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στον γίγαντα φυσικού αερίου της χώρας Gazprom να ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου. Ο νέος αγωγός θα συνδέει συστήματα μεταφοράς φυσικού αερίου στις ανατολικές και δυτικές περιοχές της Ρωσίας. Η Gazprom θα είναι επίσης σε θέση να αντλεί έως και 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μέσω της Μογγολίας στην Κίνα και να μεταφέρει αέριο σε ορισμένες ρωσικές περιοχές. Τον Ιανουάριο του 2021, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Alexey Miller, δήλωσε ότι η εταιρεία του είχε ξεκινήσει μια μελέτη σκοπιμότητας του αγωγού.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...