Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ: Η Ρωσία δεν πληρώνει τους λογαριασμούς άλλων

Πρέσβης Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια
Φώτο Αρχείου / Πρέσβης Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια / Πηγή: UN WEB TV

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya κάλεσε την Αμερικανίδα ομόλογό του Linda Thomas-Greenfield να επιστρέψει τα χρήματα που έκλεψαν από τον αφγανικό λαό, αντί να απαιτεί από άλλους να πληρώσουν κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν.

Η Thomas-Greenfield ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι η Ρωσία συνεισφέρει ελάχιστα στη χρηματοδότηση της αποκατάστασης του Αφγανιστάν.

“Από τις μακροσκελείς τοποθετήσεις των αμερικανών συναδέλφων μας, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε μια πίεση προς τη Ρωσία και την Κίνα να πληρώσουν για την αποκατάσταση του Αφγανιστάν. Αφήνουν μάλιστα να φανεί, ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι αυτοί που πληρώνουν τα πάντα, ενώ η Ρωσία και η Κίνα μόνο συζητούν”.

“Ο κυνισμός των ισχυρισμών τους είναι τρομακτικός. Καλούμαστε να πληρώσουμε για την αποκατάσταση της χώρας, της οποίας η οικονομία ουσιαστικά καταστράφηκε από την 20ετή κατοχή από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ”, σημείωσε ο διπλωμάτης. “Αντί να παραδεχτούν τα λάθη τους και να προσπαθήσουν να τα διορθώσουν, κατηγορούμαστε ότι δεν είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε τον λογαριασμό τους”.

«Όχι, αγαπητοί μας δυτικοί πρώην εταίροι, εσείς πρέπει να πληρώσετε για τα δικά σας λάθη. Για αρχή, είναι απαραίτητο να επιστραφούν τα χρήματα που κλάπηκαν από τον αφγανικό λαό. Βοηθήσαμε και θα βοηθήσουμε το Αφγανιστάν. Και σας προτείνουμε να εστιάσετε στην πληρωμή των λογαριασμών στον αφγανικό λαό για τα 20 χρόνια άσκοπης κατοχής, που κατέστρεψε το Αφγανιστάν και που οδήγησε τον λαό του στα πρόθυρα της επιβίωσης. Δεν μετριούνται όλα σε χρήματα. Οι ζωές των ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια της παρουσίας σας στο Αφγανιστάν δεν μπορούν να μετρηθούν με χρήματα. Και τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την πίστη του λαού του Αφγανιστάν, την οποία οι ΗΠΑ έχουν χάσει εντελώς» είπε ο Nebenzya.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...