Μόνο για το λαό ο «δύσκολος χειμώνας»

Στη συζήτηση για την «αύξηση των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη» παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης τόνισε στην ομιλία του τα εξής:

«”Δύσκολος χειμώνας” είναι μόνο για το λαό, κι όχι για τους ενεργειακούς ομίλους. Η λεγόμενη “ευρωπαϊκή λύση” που απεργάζονται ΕΕ, κυβερνήσεις ράβεται στα μέτρα της κερδοφορίας τούς. Είναι μέγα ψέμα ότι η ακρίβεια ξεκίνησε με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Εδώ και ένα χρόνο οι τιμές πέταξαν εξαιτίας μιας άλλης δήθεν “ευρωπαϊκής λύσης” της “πράσινης μετάβασης”, της απελευθέρωσης, της απολιγνιτοποίησης, του χρηματιστηρίου της ενέργειας που στηρίζουν όλα τα κόμματα. Τα επιδόματα ψίχουλα για μετρημένους διαιωνίζουν την ενεργειακή φτώχεια κι εγγυούνται την εισπραξιμότητα των ομίλων. Υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης μάλιστα κυνικά απειλεί το λαό ότι αν δεν μετατρέψει το λέβητα του από φυσικού αερίου σε πετρελαίου “πεθαίνει”.

Απάντηση αποτελεί το δυνάμωμα του αγώνα για δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, αερίου και πετρελαίου, κατάργηση ειδικού φόρου και ΦΠΑ σε καύσιμα – ενέργεια. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα. Στα χέρια του λαού αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών με την ενέργεια κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...