Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και το περιβάλλον σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με τα «αποτελέσματα της COP26 στη Γλασκώβη» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σημείωσε τα εξης:

«ΕΕ, κυβερνήσεις, ΜΚΟ έσπειραν μαζικά αυταπάτες ότι κάτι θετικό για το λαό και το περιβάλλον θα μπορούσε να προκύψει από την COP26. Η διαμάχη για το ύψος των στόχων της είναι η άλλη όψη των σφοδρών ανταγωνισμών των ΗΠΑ και Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Ένας πόλεμος συμφερόντων που βαφτίζει “πράσινους” τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, σκοτώνοντας λαούς και καταστρέφοντας το περιβάλλον, που ανακηρύσσει “πράσινες” τις πυρηνικές δοκιμές, την καύση απορριμμάτων, την μονοκαλλιέργεια των ανανεώσιμων πηγών.

Η “πράσινη” μετάβαση κι η απελευθέρωση της ενέργειας αφήνουν εκτεθειμένους τους λαούς στην ενεργειακή ακρίβεια, τα “πράσινα” χαράτσια και τις ανατιμήσεις. Έχοντας ως κριτήριο τη λογική “κόστους-οφέλους”, μένουν αθωράκιστοι οι λαοί. Επιρρίπτεται σε αυτούς η “ατομική ευθύνη” ενώ καταστρέφονται λαϊκές περιουσίες, τα δάση, το φυσικό περιβάλλον από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς.

“Πράσινο” για σας είναι ό,τι συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους. Η κλιματική αλλαγή αξιοποιείται ως πρόσχημα για να αθωωθεί ο μεγάλος ένοχος το καπιταλιστικό σύστημα. Μόνο ο λαός σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα με εργατική εξουσία και κοινωνικοποιημένη οικονομία μπορεί να σώσει το λαό, το περιβάλλον, τον πλανήτη.»

Δείτε ακόμα...