Μόσχα: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με το ΝΑΤΟ

Μόσχα, Ρωσία
Φώτο Αρχείου / Μόσχα, Ρωσία / Πηγή: Eurokinissi

Ανοιχτή στο διάλογο με το ΝΑΤΟ δηλώνει η Μόσχα, αλλά η συμμαχία δεν εξετάζει τις προτάσεις της Ρωσίας για τη μείωση των εντάσεων, σύμφωνα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο.

«Πρώτα απ’ όλα, δεν απομακρυνόμαστε από τον διάλογο και θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το 2019 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας. Θέσαμε στην ημερήσια διάταξη το κεντρικό ζήτημα της ευρωπαϊκής ασφάλειας» ανέφερε αρχικά ο Ρώσος ΥΦΥΠΕΞ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει θέματα ασφάλειας, αλλά είναι δύσκολο, εκτός εάν το ΝΑΤΟ αποφασίσει να αποκαταστήσει την επικοινωνία σε στρατιωτικό επίπεδο.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, δεν θα ήταν ρεαλιστικό να περιμένουμε κάποια ουσιαστική προετοιμασία» σημείωσε ακόμη, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος «δεν υπάρχει θετική ατζέντα» στις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ.Η Ρωσία θα παρακολουθεί τα αποτελέσματα της επερχόμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ καθώς το «ρωσικό ζήτημα» θα είναι ψηλά στην ατζέντα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...