Μόσχα: Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή σε πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο

Μόσχα: Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή σε πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο
Πηγή: Ria Novosti

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο στο κέντρο της Μόσχας, ανακοίνωσε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας αργά το βράδυ χθες Τρίτη.

Άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της φωτιάς, ενώ περίπου 200 απομακρύνθηκαν από το κτίριο. Η φωτιά ξέσπασε χθες το βράδυ στην οδό Mezhdunarodnaya στη συνοικία Ταγκάνσκι της Μόσχας. Η φωτιά ξεκίνησε στον πέμπτο όροφο του 16όροφου ξενοδοχείου «MKM».

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας) κι έγινε διεξοδικός έλεγχος από δωμάτιο σε δωμάτιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο οικοδόμημα, το οποίο ανεγέρθηκε πριν από 41 χρόνια, λειτουργεί το ξενοδοχείο MKM, ενώ στους υψηλότερους ορόφους βρίσκονται ιδιωτικά διαμερίσματα που παλιότερα ανήκαν σε άλλο ξενοδοχείο, σημείωσαν πρακτορεία ειδήσεων της χώρας.

Η Γιούλια Ιβάνοβα, βοηθός του επικεφαλής των κεντρικών γραφείων της Ερευνητικής Επιτροπής της πρωτεύουσας, δήλωσε στο «RIA Novosti» ότι οι ερευνητές μελετούν διάφορες εκδοχές για το τι συνέβη, συμπεριλαμβανομένου του εμπρησμού.

Με τη σειρά του, εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης είπε στο «RIA Novosti» ότι ο εμπρησμός είναι πλέον η κύρια εκδοχή της πυρκαγιάς. Όπως εξήγησε η πηγή του πρακτορείου, η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε μεγάλη έκταση, γεγονός που υποδηλώνει πιθανή πρόθεση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Ria Novosti»)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...