Μόσχα: Εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων εναντίον των ΗΠΑ

Την πιθανότητα να απαντήσει στις κυρώσεις των ΗΠΑ και τις λοιπές “εχθρικές” κινήσεις εξετάζει η Μόσχα, με δεδομένο ότι δεν θα προκαλέσει ζημιά σε ρωσικές εταιρείες.

Η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών ως αντίποινα για τις κινήσεις της Ουάσινγκτον δήλωσε ο διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Ντμίτρι Μπιριτσέφσκι.

Τόνισε ακόμη πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά για τις ρωσικές εταιρείες.

Στις 15 Απριλίου, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε 32 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες στη Ρωσία. Επιπλέον, απαγορεύτηκε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ να συμμετάσχουν στην πρωτογενή αγορά ρωσικών δημόσιων ομολόγων που εκδόθηκαν μετά τις 14 Ιουνίου. Εκτός από αυτό, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι απέλασε 10 υπαλλήλους της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.

«Φυσικά, διερευνούμε συνεχώς την πιθανότητα μέτρων απάντησης» δήλωσε ο Μπιριτσέφσκι όταν ρωτήθηκε για πιθανούς οικονομικούς περιορισμούς.

«Γνωρίζετε καλά τα διπλωματικά μέτρα που εφαρμόστηκαν. Όσον αφορά τα μέτρα οικονομικής αντίδρασης, το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς δεν είναι να προκαλέσουμε ζημιά στους δικούς μας παραγωγούς και εταιρείες. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη συνεργασία σε τομείς όπου υπάρχει χώρος για συνεργασία. Αυτό ακριβώς κάνουν οι αντίπαλοί μας, καθώς λένε ότι θα συνεργαστούν με τη Ρωσία όπου είναι επωφελές. Έτσι, θα συνεργαστούμε με τη Δύση όπου είναι επωφελές για εμάς»

«Φυσικά, διερευνούμε συνεχώς την πιθανότητα μέτρων απάντησης» δήλωσε ο Μπιριτσέφσκι όταν ρωτήθηκε για πιθανούς οικονομικούς περιορισμούς. «Γνωρίζετε καλά τα διπλωματικά μέτρα που εφαρμόστηκαν. Όσον αφορά τα μέτρα οικονομικής αντίδρασης, το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς δεν είναι να προκαλέσουμε ζημιά στους δικούς μας παραγωγούς και εταιρείες. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη συνεργασία σε τομείς όπου υπάρχει χώρος για συνεργασία. Αυτό ακριβώς κάνουν οι αντίπαλοί μας, καθώς λένε ότι θα συνεργαστούν με τη Ρωσία όπου είναι επωφελές. Έτσι, θα συνεργαστούμε με τη Δύση όπου είναι επωφελές για εμάς» πρόσθεσε ο Μπιριτσέφσκι.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...