Μόσχα: ΗΠΑ και Βρετανία ετοιμάζουν “χημικό Χόλιγουντ”

Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία - Μάρτιος 2022
Μάχες στο Χάρκοβο

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) Κονσταντίν Κοσάτσεφ χαρακτήρισε «ανησυχητικούς τους πρόσφατους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ότι η Ρωσία «ετοιμάζει χημικές επιθέσεις» στην Ουκρανία και ισχυρίστηκε πως ίσως έχουν ήδη γυριστεί βίντεο με «επικείμενες δηλητηριάσεις».

«Μπορώ ελεύθερα να υποθέσω ότι ένα “χημικό Χόλιγουντ” έχει ήδη γυριστεί, με συγκλονιστικά πλάνα από επερχόμενες “δηλητηριάσεις” στην Ουκρανία. Τα Λευκά Κράνη έχουν ήδη ανακρίνει “μάρτυρες”, ενώ η Bellingcat έχει συγκεντρώσει στο Διαδίκτυο “εκατό τοις εκατό στερεά στοιχεία” για το πώς μια ειδική μονάδα της »ταξιαρχίας χημικής γενοκτονίας Κουρσκ» έριξε μια τεράστια παρτίδα Νόβιτσοκ στην Ουκρανία ή κάτι άλλο με την ετικέτα “Made in Russia”», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) με την υποστήριξη δυτικών χωρών οργανώνει μια προβοκάτσια με χρήση τοξικών ουσιών εναντίον αμάχων για να ρίξει την ευθύνη στη Ρωσία. Τόνισε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν έχουν στη διάθεσή τους χημικά όπλα.

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν «βόμβες φωσφόρου»

Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος σήμερα στο κοινοβούλιο της Εσθονίας, υποστήριξε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία και τρομοκρατικές τακτικές κατά των πολιτών.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να πιεσθεί η Ρωσία να σταματήσει να προχωρεί σε αναγκαστικούς εκτοπισμούς Ουκρανών και ζήτησε την συνέχιση των κυρώσεων, ως μόνου τρόπου για να αναγκασθεί η Μόσχα να συμφωνήσει σε ειρήνευση.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρείχε αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του και το πρακτορείο ειδήσεων δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters)

Δείτε ακόμα...