Μόσχα: Ισχυρίστηκε ότι απέτρεψε προσπάθεια επανακατάληψης του Φιδονησίου από τον ουκρανικό στρατό

Οι ουκρανικές δυνάμεις, με τη βοήθεια συμβούλων από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδίασαν επιχείρηση για να καταλάβουν το Φιδονήσι, αλλά η προσπάθεια αποτράπηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Από τις 7 Μαΐου, με απευθείας εντολή του Βλαντιμίρ Ζελένσκι, το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο με την άμεση συμμετοχή συμβούλων από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε σχεδιάσει μια μεγάλη πρόκληση για την κατάληψη του Φιδονησίου (…). Χάρη σε επαγγελματικές κινήσεις από μονάδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο νησί η ουκρανική προκλητικότητα αποτράπηκε. Ο εχθρός υπέστη μεγάλες απώλειες», είπε ο Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες δύο ημέρες το καθεστώς του Κιέβου έκανε πολλές απεγνωσμένες προσπάθειες να πραγματοποιήσει αερομεταφερόμενη και αμφίβια απόβαση στο Φιδονήσι, το οποίο είναι μείζονος σημασίας για τη διασφάλιση του ελέγχου στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

Περισσότεροι από 50 Ουκρανοί σαμποτέρ εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας της κατάληψης και τα πτώματα 24 Ουκρανών στρατιωτών παραμένουν στην ακτή, είπε ο Κονασένκοφ. Υποστήριξε επίσης ότι καταστράφηκαν τέσσερα ουκρανικά αεροσκάφη, τρία σκάφη του πολεμικού ναυτικού και δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Πηγή: TASS

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...