Μόσχα: Προειδοποιεί το Ισραήλ να μη στείλει όπλα στο Κίεβο

Με τη Ρωσία να εντείνει τις επιθέσεις για πλήρη έλεγχο του Ντονέτσκ και ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ να αυξάνουν τις αποστολές όπλων στην κυβέρνηση του Κιέβου, αλλά και την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, πληθαίνουν οι ενδείξεις πως η ιμπεριαλιστική σύγκρουση, που αυτό τον μήνα κλείνει έναν χρόνο, οδεύει σε περαιτέρω κλιμάκωση τους επόμενους μήνες.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν πως η ουκρανική κυβέρνηση αναμένει τη «μέγιστη κλιμάκωση» τους επόμενους δυο ως τρεις μήνες στη σύρραξη με τη Ρωσία και για τον λόγο αυτό ζητά περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια, από πυραύλους μακρού βεληνεκούς ως μαχητικά αεροσκάφη.

Η Ρωσία προειδοποίησε το Ισραήλ να μην προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία, μετά τη δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι «εξετάζει το θέμα».

«Όταν πρόκειται για παραδόσεις όπλων (στην Ουκρανία) δεν κατατάσσουμε τις χώρες σύμφωνα με τη γεωγραφία. Λέμε ότι όλες οι χώρες που παραδίδουν όπλα πρέπει να καταλάβουν ότι θα θεωρήσουμε (αυτά τα όπλα) ως νόμιμους στόχους για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στο θέμα της πιθανότητας ισραηλινών παραδόσεων όπλων.

Την Τετάρτη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ωστόσο ότι η χώρα του εξέταζε μια στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία, προτείνοντας παράλληλα να έχει μεσολαβητικό ρόλο στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Οποιαδήποτε απόπειρα -που επιτεύχθηκε ή δεν επιτεύχθηκε, αλλά ανακοινώθηκε- παράδοσης πρόσθετων όπλων, νέων ή άλλων, καταλήγει ή θα καταλήξει σε μια κλιμάκωση αυτής της κρίσης. Όλος ο κόσμος πρέπει να το συνειδητοποιήσει αυτό», υπογράμμισε η Ζαχάροβα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...