Μόσχα: Συνομιλίες Πούτιν – Τοκάγεφ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον ομόλογό του K.J. Τοκάγεφ του Καζακστάν
Φώτο Αρχείου / Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον ομόλογό του K.J. Τοκάγεφ του Καζακστάν

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του K.J. Τοκάγεφ του Καζακστάν σήμερα Δευτέρα, ο οποίος έφτασε στη Μόσχα την Κυριακή μετά από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Τοκάγιεφ μετά την επανεκλογή του. Όπως σημειώνει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, «κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας-Καζακστάν καθώς και προοπτικές συνεργασίας στο πλαίσιο συμμαχιών ολοκλήρωσης στον ευρασιατικό χώρο. Αυτή θα είναι μια επίσκεψη εξαιρετικά σημαντική για εμάς και για τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας- Καζακστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Κρεμλίνου, μετά τις επίσημες συνομιλίες, οι δύο πρόεδροι θα συνεχίσουν την συζήτησή τους κατά τη διάρκεια ενός πρωινού εργασίας. Προβλέπεται η υπογραφή σειράς διμερών εγγράφων, συμπεριλαμβανομένης μιας ρωσο-καζακικής δήλωσης για την 30ή επέτειο των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες θα συμμετάσχουν επίσης μέσω βιντεοκλήσης στο 18ο Φόρουμ Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Ρωσίας-Καζακστάν που πραγματοποιείται στο Όρενμπουργκ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...