Μόσχα: Το επόμενο έτος θα είναι το πιο δύσκολο για την παγκόσμια αγορά τροφίμων

Μόσχα, Ρωσία
Φώτο Αρχείου / Μόσχα, Ρωσία / Πηγή: Eurokinissi

Το 2023 θα είναι το πιο δύσκολο για την παγκόσμια αγορά τροφίμων και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πτώση των τιμών, δήλωσε η Ρωσίδα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βικτόρια Αμπράμτσενκο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Πιστεύω ότι από την άποψη της κατάστασης της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων, η επόμενη χρονιά θα είναι η πιο δύσκολη και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή για πτώση των τιμών», είπε σε συνέντευξή της στο RBC TV στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

“Η απειλή ενός παγκόσμιου λιμού είναι μια πραγματικότητα. Η κατάσταση θα χειροτερέψει μόνο”, είπε.

Η Abramchenko πρόσθεσε ότι το πρόβλημα θα είναι ιδιαίτερα έντονο στις φτωχότερες χώρες. Κανείς εκτός από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, το οποίο απαιτεί επείγουσα λύση από τη διεθνή κοινότητα.

«Πρέπει να υπάρχει κάποιος που να εμποδίσει ολόκληρη η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων να επηρεαστεί από την πολιτική, ιδιαίτερα όταν αυτή η βάναυση πολιτική ανάμειξη οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες που επηρεάζουν ολόκληρες μακροπεριφέρειες», είπε.

Σύμφωνα με τον Ρωσίδα αντιπρόεδρο, ορισμένες χώρες δεν κατάφεραν να αγοράσουν ορυκτά λιπάσματα. Η εκστρατεία σποράς σε αυτές τις περιοχές θα διακοπεί, οδηγώντας σε φτωχότερη απόδοση των καλλιεργειών. Ωστόσο, αυτές οι εξελίξεις είναι απίθανο να επηρεάσουν τη Ρωσία, καθώς έχει ήδη βρει τρόπους συγκράτησης του πληθωρισμού στην εγχώρια αγορά.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...