Μπάιντεν: Ανυπομονώ για τα επόμενα δύο χρόνια

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ικανοποιημένος με το πώς εξελίσσονται οι ενδιάμεσες εκλογές στη χώρα και ανυπομονεί για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γεωργία.

«Αισθάνομαι καλά και ανυπομονώ για τα επόμενα δύο χρόνια», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στην Καμπότζη, σχολιάζοντας τις αναφορές ότι οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές θα ξεπεράσουν σε αριθμό τους Ρεπουμπλικανούς συναδέλφους τους μετά τον δεύτερο γύρο στη Τζόρτζια. «Είναι απλά καλύτερο, όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο το καλύτερο», επανέλαβε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η διατήρηση του ελέγχου από τους Δημοκρατικούς στην Άνω Βουλή του Κογκρέσου ήταν «αντανάκλαση της ποιότητας των Δημοκρατικών υποψηφίων μας», όπως μετάδωσε ζωντανά το CNN.

Το Σάββατο, το NBC και πολλά άλλα κορυφαία μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ προέβλεψαν ότι η εν ενεργεία Δημοκρατική γερουσιαστής Κάθριν Κορτέζ Μάστο θα κέρδιζε τις ενδιάμεσες εκλογές στη Νεβάδα. Μια νίκη των Δημοκρατικών στη Νεβάδα σημαίνει ότι θα κερδίσουν τουλάχιστον 50 έδρες στη Γερουσία. Αυτό τους δίνει τον έλεγχο, καθώς υπάρχουν συνολικά 100 θέσεις. Σε περίπτωση ισοψηφίας των δύο κομμάτων, η ψήφος της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, Δημοκρατικής, καθίσταται καθοριστική.

Η τύχη μιας ακόμη έδρας στη Γερουσία θα αποφασιστεί τον Δεκέμβριο, με βάση τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών στη Γεωργία. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της ψηφοφορίας θα εξαρτηθούν τώρα από το αν οι Δημοκρατικοί θα ενισχύσουν την πλειοψηφία τους στη Γερουσία ή αν η ισορροπία δυνάμεων στην άνω αίθουσα παραμένει αμετάβλητη. Στην τρέχουσα Γερουσία, οι έδρες κατανέμονται ομοιόμορφα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ διεξήχθησαν στις 8 Νοεμβρίου. Νωρίτερα, πολλοί ειδικοί δεν απέκλειαν ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα μπορούσε να ανακτήσει τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου. Ποιο κόμμα θα κερδίσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων παραμένει άγνωστο, αφού η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...