Μπάιντεν: Η απόκτηση πυρηνικής βόμβας από το Ιράν, ανοίγει το δρόμο σε Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Αίγυπτο

Χιροσίμα, Ιαπωνία - ένα από τα ελάχιστα κτίρια που έμειναν όρθια μετά την πυρηνική επίθεση από τις ΗΠΑ το 1945 (Η μόνη χώρα που βομβάρδισε με πυρηνικά όπλα άλλη χώρα)
Φώτο Αρχείου / Χιροσίμα, Ιαπωνία – ένα από τα ελάχιστα κτίρια που έμειναν όρθια μετά την πυρηνική επίθεση από τις ΗΠΑ το 1945 (Η μόνη χώρα που βομβάρδισε με πυρηνικά όπλα άλλη χώρα) / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Terence Starkey @terences

Ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο εν αναμονή Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τ. Μπάιντεν, τόνισε ότι η απόκτηση πυρηνικής βόμβας από το Ιράν, ανοίγει το δρόμο σε Σαουδική Αραβία, Τουρκία και σε άλλες.

Το τελευταίο πράγμα πού χρειάζεται σε αυτό το μέρος του κόσμου είναι η συσσώρευση πυρηνικής ικανότητας

Τζο Μπάιντεν

Σημειώνοντας πως αν επιτραπεί να συμβεί κάτι τέτοιο, θα ασκήσει μεγάλη πίεση σε χώρες όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος, να προσπαθήσουν να αποκτήσουν και οι ίδιες πυρηνικά όπλα.

Επιβεβαίωσε την πρόθεση των ΗΠΑ να επιστρέψουν στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν κατά τη θητεία του, και να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις σε περίπτωση που η Τεχεράνη συμμορφωθεί και πάλι πλήρως με τη συμφωνία.

Σε συνεννόηση με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις και θα κάνουμε συμφωνίες για να επιμηκύνουμε τους πυρηνικούς περιορισμούς του Ιράν, καθώς και να αντιμετωπίσουμε το πρόγραμμα πυραύλων

Τζο Μπάιντεν στους New York Times

Πηγή: cnn.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...