Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν βία για να υπερασπιστούν την Ταϊβάν εάν χρειαστεί

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Τόκιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει βία για να υπερασπιστεί την Ταϊβάν, εάν παραστεί ανάγκη.

«Αυτή είναι η δέσμευση που αναλάβαμε», είπε ο Μπάιντεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα μετά τις διαπραγματεύσεις στο Τόκιο μεταξύ των δύο, όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο εάν οι ΗΠΑ θα υπερασπίζονταν την Ταϊβάν εάν χρειαστεί.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν με μια πολιτική ενιαίας Κίνας, αλλά η ιδέα ότι μπορεί να γίνει αυτό  με τη βία μας βρίσκει αντίθετους», είπε ο Μπάιντεν.

«Θα είναι μια άλλη ενέργεια παρόμοια με αυτή που συνέβη στην Ουκρανία», είπε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε ολόκληρη την περιοχή.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Kishida είπε ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να ενισχύει την άμυνά της, εν μέσω της κατάστασης και γύρω από την Ταϊβάν. Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν

επίσης να καταβληθούν προσπάθειες για την ειρηνική διευθέτηση τυχόν συγκρούσεων στην περιοχή και τόνισαν την ανάγκη να αποτραπούν οι προσπάθειες αλλαγής της υπάρχουσας παγκόσμιας τάξης με τη βία.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...