Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Φώτο Αρχείου / Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία στην σύγκρουσή της με τη Ρωσία, καλώντας τους Ρεπουμπλικάνους να σταματήσουν τα «παιχνίδια» με την απειλή της δημοσιονομικής παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους, την επομένη της έγκρισης από το Κογκρέσο μιας προσωρινής συμφωνίας.

Η Γερουσία ενέκρινε χθες βράδυ ένα έκτακτο μέτρο με το οποίο θα επιτραπεί να συνεχιστεί να χρηματοδοτείται προσωρινά το ομοσπονδιακό κράτος, μόλις τρεις ώρες προτού ενσκήψει το shutdown, η αναστολή λειτουργίας διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών. Ωστόσο στο μέτρο που εγκρίθηκε δεν συμπεριλήφθη ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία.

«Θέλω να πω στους συμμάχους μας, στον αμερικανικό λαό και στον λαό της Ουκρανίας, μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξή μας. Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος σε τηλεοπτική του ομιλία.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν μπορεί να εμπιστευτεί τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι σε μελλοντικές συμφωνίες και απάντησε: «Μόλις καταλήξαμε σε μια συμφωνία για την Ουκρανία, οπότε θα μάθουμε» χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη συμφωνίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...